Spelarpresentationen drog fullt hus och skön humor fanns i luften

VITTSJÖ. Under onsdagskvällen bjöd Vittsjö GIK in sina trogna supporters till en presentation av årets spelare och ledare.

Teatersalen i Medborgarhuset fylldes snabbt av förväntansfulla ”12:e spelare”. - Så kallas ofta den publik som genom sitt engagemang positivt kan påverka spelet inte minst i svåra matcher och detta stämmer ofta på Vittsjö-publiken. Det faktum att laget snart träder an sitt 12:e år i damallsvenskan bidrog säkert till det stora intresset för presentationen av årets spelare. Att så många hörsammat klubbens inbjudan kan säkert även bero på de tidigare årens problem med pandemin.

Erika Nilsson var kvällens konferencier och kallade en efter en in 19 av lagets 20 spelare. Den ende spelare som saknades under kvällen var Australienskan Katrina Gorry som ännu inte anlänt till Sverige.

En fråga samtliga fått att svara på var bland annat om sin favoritmat, -”köttbullar med potatismos” stod högt i kurs hos nästan hela laget.
När alla spelare inklusive tränare, lagledare och sjukgymnast fanns på scenen övergick Erika till att intervjua dem en efter en.

Thomas Mårtensson berättade att årets lag är en jättebra trupp med mycket rutin och erfarenhet som blandas med unga talanger som säkert kommer att ta flera steg uppåt i sin utveckling som spelare under året. Thomas riktade även ett speciellt tack till lagets sedan flera år tillbaka ständige busschaufför Stefan Arnstad. Stefan är alltid glad och förgyller ofta våra resor.

En för året ny medarbetare är sjukgymnast Alexander Andersson. Alexander visade sig ha mycket stor erfarenhet som fysioterapeut efter bland annat tidigare arbete sjukhus och även från egen praktik.

Kajsa Lind som just återvänt från en fotbollssäsong i Australien, tyckte det var skönt att vara ”hemma” bland sina kompisar i laget igen. På frågan om det var skillnad i spelet i Australien gentemot här hemma, svarade Kajsa att hon uppfattade kvaliteten i spelet högre här hemma.

Sandra Adolfsson går in på sitt 13:e år som spelare för klubben. Hon är även lagets lagkapten. -jag uppfattar väldigt hög kvalitet på årets lag, säger Sandra. Hoppas vi kan bjuda på verkligt fin fotboll under det kommande året.

Linda Sällström var näste att bli intervjuad. -Jag gjorde en tripp till Frankrike, men konstaterade snabbt att ”gräset inte är grönare där” o ville tillbaka till klubben i mitt hjärta, Vittsjö. -Min dröm om att vi skall spela i Champions Leauge lever kvar. Hoppas vi når dit i år!

Clara Markstedt går in på sitt 8:e år i klubben. Skall bli spännande med en ny säsong. Hur ser du på årets inledningsmatch mot Bajen som har en omvittnat stark publik? -skall bli riktigt kul att få tyst på dem, svarar Clara med eftertryck. Du kallas för ”väggen” av flera motståndare, hur hård är du? -som en ”betongvägg”, svarar Clara, med glimten i ögat.

Elin Vaughan, ny målvakt i Vittsjö, med tidigare spel i Bromölla. -jag upplever steget upp i damallsvenskan som stort. Högre tempo och skickligare spelare. Jag upplever samtidigt att vi i Ulf Jacobsson har en mycket duktig tränare. Han är alltid väldigt påläst, lägger upp och skapar väldigt fina träningspass. -jag märker redan hur jag vuxit som målvakt. -ser fram emot att serien kommer igång.

Nästa spelare att bli intervjuad var Hanna Sjödal. En ung spelare som visade sig ha väldigt mycket skön humor. Hanna drabbades tyvärr av hjärnskakning och är nu under lång rehabilitering. - Du gjorde ett underbart mål som inhoppare redan efter två minuters spel. - ja, det var kul. Vad hoppas du inför kommande säsong? - att jag blir så återställd att jag kan spela tjugo minuter o göra två mål, kom blixtsnabbt som svar från Hanna!

Erika Nilsson, fortsatte med att berätta att åren med pandemin gjort att publiksnittet vid hemmamatcherna även påverkade fjolårets snitt. Nu skall vi genom olika åtgärder försöka höja detta snitt igen. Ni som supportrar är välkomna att på olika vis hjälpa till i detta arbete, avslutade Erika Nilsson.

Nu återstår 11 dagar till damallsvenskan drar igång. Första match för Vittsjö är en bortamatch mot Hammarby den 26 mars.

Sedan hoppas vi att vädergudarna står på vår sida så att årets första hemmamatch mot Brommapojkarna kan spelas på Vittsjö Idrottspark den 2 april.

 

Top