Hanna Ekengren säkrade tre poäng till Vittsjö

VITTSJÖ. De 553 åskådarna som tagit sig till en solig o skön Vittsjö Idrottspark fick i inledningen uppleva ett hemmalag som redan i den 6 minuten tog ledningen. Därefter blev det en ”plattmatch” från båda lagen. Matchen slutade med vinst för Vittsjö med 1-0.

Som sagt Vittsjö startade matchen piggt och inte helt oväntat var Hanna Ekengren framme med pannan och nickade in Charlotte Grants fina inlägg. I detta läge såg det riktigt lovande ut för hemmalaget. Men Uppsala vaknade direkt efter underläget och tog över bollinnehavet. Matchen jämnas ut. Gästerna hade dock väldigt svårt att komma genom Vittsjös välspelande försvar. Halvleken slutade 1-0.

Andra halvlek blev en fortsättning på dåligt offensivt spel, massor av slarviga passningar från hemmalaget, samtidigt som gästerna inte skapade något riktigt farligt mot Elaine Burdett i Vittsjömålet. Det spel som Vittsjö inledde matchen med var tyvärr helt som bortblåst. Vittsjö bjöd på mycket slarv och som det upplevdes lite oinspirerat spel. Frustrationen i laget märktes under halvleken, det blev gult kort på Katrina Gorry och flera frisparkar för Uppsala. Precisionen i avsluten saknades. Av de nio avslut Vittsjö hade under matchen var det endast tre som gick mot Uppsala-målet.
Kanske är det intensiva spelschemat ”boven” som gjorde att den där ”gnistan” som fanns i hemmalaget i inledningen inte gick att tända igen.
En stor eloge skall ges till Vittsjös försvarsspel och till Burdett i Vittsjömålet som i hög grad bidrog till de tre poängen.

Som åskådare får vi glädjas över att det blev Vittsjös tredje raka seger i Damallsvenskan.

Nu blir det tid för återhämtning för Vittsjö innan nästa match skall spelas. Den 15 maj kommer Kristianstad till Idrottsparken.