Vernissage på biblioteket under maj månad

VITTSJÖ. Denna månad ställer Kim Simonsen från Vittsjö ut några av sina akryl- målade tavlor med härliga färgglada motiv. Men först lite fakta om henne själv.

Kim berättar att hon alltid har varit glad för att teckna, rita eller att skissa i blyerts. Målat och varit aktiv på ett kreativt sätt. -Men säger hon, det tog inte fart förrän pandemin kom, då tog hon tag i det och började måla först "bara sådär”, men resultaten kan man se i hennes alster.
Både i färgrika lite annorlunda motiv men hon har nåt mer som tilltalar i hennes färdiga tavlor. Som hon säger att livet behöver inte alltid bara vara svart eller i de grå tonerna. Gäller välja livet, vi behöver glädje, färg och som i skapande så blir det både lugn, ro för kropp och själ i vår stressiga värld.

O det syns verkligen i hennes tavlor, alla har något som hon vill berätta, en konst bara det. Kim avslutar vår pratstund som förresten tog slut snabbt men hon bor ju i byn så vi ses nog vid flera tillfällen. Hennes tavlor är så sköna, några med dubbla motiv, det gäller att hitta dem. Alstren köps efter beställning; tavlorna men också posters, gratulationskort och bokmärken.

Bilderna nedan är ett urval av konstnärens glada och lite annorlunda motiv målat i akryl ink med korta vers eller med några goda råd som finns inskrivet på tavlan.

Utställningen finns kvar på Vittsjö bibliotek till och med maj månads slut, för alla som är intresserade den är verkligen värd ett besök.

Pst! ska bli trevligt att följa din utveckling, så fortsätt med att måla men också att skriva på dikt, du kan och du gör det bra.

 

Top