Årets första ”300-klubb”- träff

VITTSJÖ. Det var ovanligt många som tog sig till Vittsjö Idrottspark denna härliga torsdagskväll, då ”300 - klubben” genomförde årets första möte. Klubben består i skrivande stund av 255 medlemmar, som således bidragit med minst 76 500:-.På programmet framgick möjlighet att ta del av lagets träning samtidigt som det bjöds på fika. Naturligtvis fanns supportern Göran Roslund som vanligt vid grillen och doften av hans grillade korvar spred sig över hela Västanskogen i Vittsjö. Åtgången på korv och goda kakor var stor denna faktiskt lite ”vår-ljumma" kväll.

Bland åskådarna snackades det mycket fotboll. Laget har verkligen engagerat alla i bygden, gammal som ung, -att tjuvlyssna på några konversationer vittnar om hur väl pålästa många är. -Så roligt, -så enande över alla generationer och vilken styrka och gemenskap för hela bygden.

Efter lagets genomförda träningspass fanns Thomas Mårtensson med några spelare framför supportrarna. Thomas lät Charlotte Grant, Kajsa Lind och Sandra Adolfsson presentera sig själv. Att spela på gräsplan har en del fördelar men de naturliga ojämnheterna kan också ställa till det för spelet. Naturligtvis lika för båda lagen. Fördelarna är att en gräsyta sliter mindre på spelarnas leder och ger naturligtvis lite fördelar för hemmalaget som är vana vid underlaget.

Naturligtvis fanns en del frågor från supportrarna till inte minst tränarna Ulf Kristiansson och Thomas Mårtensson. Klubben har i Ulf Kristiansson en enormt erfaren och rutinerad tränare. Han berättade en del men av naturliga skäl var han lite återhållsam med detaljer.

Både Ulf och Thomas är en styrka för laget och kompletterar varandra mycket bra. Deras delvis olika inriktning gör att laget tas omhand på alla nivåer. Inte konstigt att spelarna pratar om klubben som den andra ”familjen”.

Tyvärr fanns inte lagledaren Mats ”Mulle” Karlsson på plats denna kväll. Han borde blivit hyllad av både klubb och supporters! Denne enormt noggranne man, Mats Karlsson, gör ett stort jobb i det ”tysta” som tyvärr ofta helt glöms bort. Mats är som lagledare med vid alla matcher, finns i bakgrunden o löser det mesta.
Mats Karlsson är en person som genom sitt arbete i det dolda skapar stor trygghet, säkerhet och kontinuitet hos alla ledare, spelare och därmed hela laget.

En annan person jag saknade vid presentationen denna kväll var Ulf Jacobsson, klubbens och lagets målvaktstränare. Att Ulf är en av Sveriges bästa målvaktstränare och därför varit på väg in i landslaget som tränare vet kanske inte alla, -men så är det. Reportage med denne försynte Ulf Jacobsson kommer förhoppningsvis lite senare.

 

Top