Ett gott skratt

Jontes pojke blev hemskickad från badet för han förorenat bassängen. Storgråtande bekände han vad som hänt för mamma och pappa. Var inte ledsen tröstade Jonte. Såna olyckor händer son alla någon gång. Men inte från trampolinen, va?

Doktorn till patienten: De här sömntabletterna räcker en månad. Ja, men så länge vill jag inte sova.

Algot ring efter en läkare, mor har blivit dålig. Då tar vi Ljung han är bra. Honom hade vi när farfar dog.

Tandläkare till patient. Jag förstår hur svårt det är för dig som riksdagsman att öppna munnen utan att säga något men gör ett försök.

Kollegerna till en ”Lapplisa”som dött gjorde en insamling för att hälsa hennes anhöriga och alla bidrog med 10 kronor. Även en av stadens köpmän som ofta åkt fast för felparkering fick en förfrågan om bidrag. Till allas förvåning drog han fram en hel 50-lapp. Insamlaren förklarade att de inte kunde växla men fick svaret: - Det gör ingenting - behåll resten och begrav 4 lapplisor till!

En tjej hade fått lift. Bilisten körde in på en skogsväg och stannade där. Bensinen är slut, suckade han. Då tog tjejen upp en konjaksflaska ur handväskan.- Det var inte illa ,sa han. Vad är det för sort? - Bensin!

Bertil har köpt en ny bil och skryter: Nu ligger jag alltid först i bilköerna.

Bilmekaniker till kund: Det här var visst ännu värre än jag trodde. Det verkar som om ditt batteri snarast behöver en ny bil.

Det var en försäljare som kom till en bondgård. Han ringde på och en pojke kom och öppnade. Har du pappa hemma? Nä, han har blivit överkörd av en traktor, svarade pojken. Nä men, vad tråkigt, har du mamma hemma? Nä hon har också blivet överkörd av en traktor. - Har du några syskon som jag kan prata med då? - Nä dom har också blivet överkörda av en traktor. Men vad gör du då din lille stackare alldeles ensam? - Kör traktor.

 

Top