Vittsjöspelare besökte SPF Trivsams grillning vid Möllerödssjön

BJÄRNUM. Målskytten Hanna Ekengren och finska landslagsspelaren Jutta Rantala besökte SPF Trivsam, tillsammans med sin tränare Thomas Mårtensson.

Tre från VGIK gästade SPF Seniorernas grilleftermiddag vid Möllerödssjön


Tränaren Thomas Mårtensson, Hanna Ekengren och Jutta Rantala.

Efter en period med varmt och vackert väder, startade tisdagen med lite svalare och mulet väder. Trots detta mötte nästan 40 seniorer upp på träffen vid Möllerödssjön. Agendan för dagen var att i Folkhälsoveckans tecken röra lite på kroppen genom att gå en tipspromenad. Frågorna för dagen handlade helt om Hasse o Tage och deras produktion. På så sätt fick även knoppen en genomkörare.

Kerstin Göransson och Ingrid Magnusson skötte tipsrundan

Ingrid Magnusson och Kerstin Göransson tog emot gästerna och skickade ut dom på en runda på ca 20 minuter. De flesta gick rundan men det gick även att använda cykel vilket Leo Johannesen gjorde då hans knä inte är helt i ordning.

Per Göransson var dagens grillmästare

De tre killarna som fixade grillningen vid Möllerödssjön

När deltagarna hade avklarat tipspromenaden väntade Nils-Göran Lindqvist och Per Göransson vid grillen och serverade nygrillad korv med tillbehör. Korven fick en strykande åtgång. Grillad korv utomhus i en vacker miljö är ju aldrig fel. Då deltagarantalet var något större än vad som var tänkt, tvingades Nils-Göran att besöka ICA i Bjärnum för att snabbt införskaffa mera korv.

Thomas Mårtensson Hanna Ekengren och Jutta Rantala berättade om VGIK s damlag

Efter mycket prat och korvätande var det dags för gästerna från Vittsjö damlag att ta till orda. Tränaren, Thomas Mårtensson hade med sig Hanna Ekengren, som under måndagens match mot Kristianstad kvitterade och fixade en poäng till Vittsjö, samt finska landslagsspelaren Jutta Rantala. Thomas berättade att Vittsjös mål var att stanna kvar i Allsvenskan och att spelartruppen var blandad. Unga talanger och etablerade spelar borgar för en stabilitet i laget. Förutom Jutta som spelar i det finska landslaget finns även tre spelare i Australiens landslag. – Jag ser fram emot VM i Australien i sommar när kommentatorerna ska presentera spelarna i landslaget och var dom kommer ifrån. Många spelar i storklubbar i Europa och så är där tre spelare från en by som heter Vittsjö. Dessutom kan dom ju inte uttala ö i Australien, säger Thomas smått leende. Stödet från befolkningen och näringslivet i trakten gör att klubben klarar att hålla sig kvar i den högsta serien, fortsätter han. Klubbens budget är ca 8 miljoner vilket innebär att spelarna inte kan få några höga löner men det har ändå förbättrats betydligt de senare åren. Jag minns att när vi skrev kontrakt med Nilla Fischer, för 23 år sedan när jag tränade Kristianstad, så var gaget en baguette och tvättning av kläder, berättar Thomas.

Enligt både Hanna och Jutta var sammanhållningen och den allmänt trevliga miljön i Vittsjö en av anledningarna att man valt att representera Vittsjö. Hanna berättar också att hon ursprungligen kommer från Stockholm och att hon har kontrakt med Vittsjö säsongen ut.

Ingrid tackar trion från Vittsjö

Många frågor besvarades från den intresserade och kunniga samling seniorer som fanns på plats. Som tack för sin medverkan fick de båda spelarna och tränaren en chokladask som utdelades av Ingrid Magnusson, som är den som är drivande när det gäller Folkhälsoveckan.

Efter det uppskattade deltagandet från Vittsjö spelarna och tränaren var det dags för prisutdelning efter tipspromenaden.

Elisabeth Thurn vann tipstävlingen och fick en fin tomatplanta

Den som lyckades bäst i denna var Elisabeth Thurn som hade 11 av 12 rätt. Hon förärades en tomatplanta. Lillevi Martinsson och Gunilla Holtz fick en varsin melon för sina prestationer som andre respektive tredje pristagare. Ett tröstpris bestående av blandade grönsaker utdelades till den närvarande fotografen Jan Svensson.


Fler bilder från grillträffen:

Herbert och Lillivi beredda att gå tipsrundan vid Möllerödssjön

Stundtals trångt i skogen

Leo hade både stol och cykel med sig på tipsrundan

Vi mötte Marianne. Hon gick tipsrundan två gånger

Visst smakade Pers grillade korvar bra

 

Korv med bröd fodrar dricka av kvalitet

Jörgen Magnusson hälsar trion från VGIK välkomna på grillfesten

Hanna Ekengren och Jutta Rantala började med att smaka på den grillade korven

Hårdbevakning av Vittsjö damlag

Jörgen tackade sina medlemmar för en kanonfin grilleftermiddag vid Möllerödssjön

Kerstin och Ingrid presenterade svaren på tipsrundan och höll sedvanlig prisutdelning

Ingrid räcker över andrapriset i tipstävlingen till Lillivi Martinsson

Gunilla Holtz vann tredjepris i tipstävlingen

 

Top