Vittsjö tog revansch och vann med 2-1

NORRKÖPING. Under söndagen var det dags för den nionde omgången i årets Damallsvenska fotboll. För Vittsjö handlade det om en bortamatch på Platinumcars Arena mot IFK Norrköping.

Vittsjö ställer upp med en vanlig formation på 4-4-2, med Clara Markstedt och Hanna Ekengren på topp och denna gång med Linda Sällström på bänken. Katrina Gorry är tillbaka efter avstängning.

Efter kvarten spelad är matchen ganska jämn med målchanser skapade från båda lagen. I 28 minuten har Nellie Persson efter hörna ett skott i ribban. Jutta Rantala skjuter just över Sofia Hjern i Norrköpingsmålet. Efter inlägg från höger nickar Clara Markstedt i vänsterstolpen. Clara Markstedt återigen, denna gång med vasst skott som Hjern tippar till hörna. Full kalabalik i Norrköpings målområde.

Katrina Gorry

Helt rättvist kommer ledningsmålet för Vittsjö i den 45 minuten. Detta genom Katrina Gorry, assist Hanna Ekengren. Efter två minuters tillägg går lagen till pausvila.

Norrköping inleder andra halvlek med ett dubbelbyte. Halvleken börjar lite irriterat från Norrköping. Vackert inspel från höger av Stratigakis som sånär går i mål. I den 53 minuten kvitterar Norrköping genom My Cato via olycklig styrning på en egen spelare som helt ställer Elaine Burdett i Vittsjömålet. Vittsjö har nu tappat lite av sitt tidigare fina spel. Norrköping gör sitt tredje byte i matchen.

Jutta Rantala

I den 62 minuten tar Jutta Rantala tillbaka Vittsjös ledning. Ett vackert, hårt och välplacerat skott som helt ställer Sofia Hjern i Norrköpingsmålet. Spänstfenomenet Clara Markstedt skapar stor oro i hemmalagets försvar. Norrköping har av naturliga skäl kommit tillbaka en aning i matchen. Vittsjö gör sitt första byte, Hanna Ekengren ut Linda Sällström kommer in. Norrköping gör sitt fjärde och femte byte. Linda Sällström väldigt nära utöka ledningen i 78 minuten. Minuten senare är Clara Markstedt helt fri med Hjern som dock får bollen rakt i famnen. I 82 minuten skjuter Linda Sällström boll som stryker strax utanför högerstolpen. Vittsjö gör byte, Jutta Rantala går ut, Kajsa Lind kommer in. Burnett gör dubbelräddning som resulterar i hörna. Hård press från Norrköping i slutminuterna. Efter tilläggstid blåser domaren av matchen som slutar med vinst för Vittsjö med 2-1.

Nästa mach för Vittsjö är även den en bortamatch. Den 29 maj kl 19 spelas matchen mot Djurgården.