Maj möte hos PRO Vittsjö

VITTSJÖ. Dagarna och veckorna bara susar fort iväg, själv så tycker jag att tiden rinner snabbt förbi en. Ibland så går det lite för fort just nu när våren har gått in i nästa skede försommar dagar och ljuvlig grönska ute i vår härliga natur.

Idag fredag har vi PRO pensionärer i Vittsjö månadsmöte inomhus, en intressant eftermiddag och med mycket information väntar alla de 35 som kom hit idag.
Ordförande Inga Nilsson hälsade alla hjärtligt välkomna och gick raskt igenom de punkter som var aktuella. Lista med inköp som behövs för att allt skall flyta på bra.
Kassören informerar om joker -omgången, bussresan som är på G i augusti nåt att notera i almanackan.
Britta S som är ansvarig för träffpunkten Linden fick också ordet och berättade om den kommande modevisningen. Där tre olika föreningar är involverade i hon hoppas att alla hjälper till så blir allt bra. Datumet som gäller för modevisningen är 26/5 kl.14.00 i församlingshemmet.
Även ordf påminner om inbjudan från Bjärnums PRO som gäller deras pensionärsresa den 24/8, de som är intresserade ring och anmäl ert intresse.
En annan lista som cirkulerar här i dag är vår sommarfest som skall gå av stapeln här i församlingshemmet den 30 juni. Listan kommer att placeras nere på träffpunkten Linden för de som är intresserade av sista pensionärsmötet före sommaruppehållet. Men nu så lämnar jag över ordet till dagens gäst och säger välkommen till....

Sivard Strand

På vår höstlista där samtliga pensionärer har möjlighet att få vara med och önska fanns ett önskemål att få lyssna till Sivard Strand om hans arbetsinsats under Sidas tjänst i Bangladesh som skogsansvarig.
Han berättade både med ord men också med bilder och karta så vi kunde följa med i hans berättelse. Verkligen en intressant skildring om hur hans arbetsinsats och deras traditioner skulle kunna funka tillsammans. Det var nog inte så enkelt som han och många av bistånds folk hade ställt in sig på att det skulle vara. Utan el, vägar eller material så var det många gånger mycket svårt. Kartan visade oss läget samtidigt som han pratade om den dagliga tillvaron som regnperioden skapade Deltat och allt stod still då. Endast vattnet flödade ner i oändligt tusentals millimetrar. Bilder som tillför hans berättande var ett trevligt och intressant inslag om hur hans arbete var då. Stort tack för att vi fick vara med och lyssna, applåd och en bukett blommor överlämnades av vår kassör Marita till Sivard för ett väl genomfört berättande.

Besökande åskådare som lyssnar på dagens underhållare.

Men nu så blir det kaffe med dopp. Var någon som sa man kan aldrig vänta för länge på en kopp kaffe och de smakade ljuvligt. Tusen tack säger jag till kaffelaget som fixat detta, bra jobbat.

Fikan smakade bra och lottdragningen är avklarad så väntar vi på slutversen men innan så påminner ordf om modevisning, sommarfesten, bussresorna, mycket att hålla reda på. Men visst är det roligt när något händer i vår by. Så ordf Inga tackar alla de som kom idag och önskar en skön försommar, välkomnar till nästa arrangemang och så avslutar vi med vår fina Nationalsång.

 

Top