Vittsjö var klassen över Djurgården, -Ekengren, -Markstedt, Sällström och -Vaughan fixade 3-0 för Vittsjö

STOCKHOLM. På anrika gamla Stockholm stadion möts under måndagskvällen hemmalaget Djurgården och Vittsjö GIK. I Djurgårdens lag känns före detta Vittsjö-tränade spelare som Ebba Hed och Tove Almqvist igen, tyvärr nu i helt fel tröjfärg. I Vittsjö noteras Sandra Adolfsson nu bytt efternamn till Lynn. Dagen blev även Allsvensk premiär för Vittsjös målvakt Elin Vaughan. Vittsjö var det bättre laget matchen igenom och vinner därför helt rättvist matchen med 3-0.

Första kvarten kan tecknas som en ganska jämn match där båda lagen försöker komma till avgörande men stoppas av effektiva försvar. Efter 20 minuter spelade noteras inga klara målchanser för något av lagen. I den 23 minuten skjuter Katrine Gorry en välavvägd frispark som Clara Markstedt nickar via överliggaren men tyvärr ut. Efter halvtimmen spelad står matchen och väger, dock verkar det vara mer tanke och konstruktiv plan bakom Vittsjös spel/ anfall.
I 36 minuten tar Vittsjö rättvist ledningen, återigen genom duktiga Hanna Ekengren som via touch på Djurgårdsspelare sätter ledningsmålet för Vittsjö. Det gäller att skjuta i rätt läge, detta kan onekligen Hanna Ekengren! Bara mål räknas! Damallsvensk premiär för Elin Vaughan i Vittsjömålet från Bromölla vilket ser riktigt bra o lovande ut.

Andra halvlek fortsätter som en jämn match. Det konstruktiva spelet är det dock Vittsjö som står för. När skall utdelning komma? I den 55 minuten kom Clara Markstedt hur säkert som helst från vänsterkanten gör 2-0 till Vittsjö. Så enkelt det kan se ut, när man är så skicklig som Clara!
Efter timmen spelad visar Vittsjös försvarspel sin kvalitet, mycket svårt att komma genom. Detta trots att Clare Polkinghorne saknas, vilket tyder på stor bredd i laget.

Djurgården gör byten i sin iver att att nå åter matchen.

I 70 minuter gör via stolpe in vindsnabba Linda Sällström 3-0 för Vittsjö. -Så kul att äntligen Linda får noteras i målprotokollet och får utdelning på sitt slit för laget. Djurgården gör i sin iver trippelbyte av spelare. Elin Vaughan i Vittsjömålet gör ingripande som verkligen övertygar, hon är alltid rättplacerad och gör dessutom sin debut i allsvenskan genom att hålla nollan. Grattis!!

Vittsjö har med andra ord idag två mycket skickliga och duktiga målvakter.

Ulf Jakobsson, erfaren målvaktstränare i Vittsjö får nu ett mycket angenämt problem, vilken målvakt skall rekommenderas för kommande matcher.