Vittsjö fick bara oavgjort mot jumbon Kalmar

VITTSJÖ. Inför 745 åskådare spelade hammalaget oavgjort 1-1 mot tabelljumbon Kalmar under söndagen. Vittsjö hade tyvärr inte marginalerna på sin sida trots mycket stor dominans spelmässigt.

Vittsjö startar matchen piggt, -men så händer det! I ett av få Kalmaranfall lyckas Wilma Finnman skjuta vackert skott direkt i högra krysset, helt otagbart för Elin Vaughan i Vittsjömålet. Hemmalaget fortsätter att under halvleken rada upp hörnor, avslut på mål och skott i målställning. Lagen gick till pausvila med en ledning med 1-0 för gästerna.

Redan från start i andra ersätter Clara Markstedt Linda Sällström. Fem minuter in i halvleken sätter mycket rättvist Kajsa Lind kvitteringen, detta efter assist från Jutta Rantala.

Kajsa Lind kvitterar

Vittsjö ökar sin dominans men fortsätter med dålig precision i sina avslut. Både Ranatala, Gorry, Markstedt har skott på mål men ofta direkt på målvakten Anna Koivunen i Kalmarmålet. Vittsjö får i 90 minuten ett mål bortdömt för officide, ett domslut som kom att ge stora reaktioner inte minst från läktarhåll. Kalmar som verkade mycket nöjda med att få med sig en ”pinne” från matchen gör vad de kan för att maska med tiden under de sista minutrarna. Målvakt Anna Koivunen får bland annat gult kort för maskning.

En märklig match där Vittsjö borde vunnit stort sett till statistiken. 24 avslut varav 12 på mål samt två i målställning. Detta sett mot Kalmars 5 varav endast 2 på mål. Vittsjö hade 16 hörnor och Kalmar bara 1 enda. Däremot vann Kalmar i antalet gula kort, fyra mot inte ett enda för Vittsjö.

Resultatet innebär att Vittsjö tyvärr halkar ner till sjundeplatsen i tabellen.

Den 9 juni spelar Vittsjö sin nästa match. Denna borta mot tabellfyran Linköping.