Kräftfiskepremiär i Vittsjön

VITTSJÖ. Ovädret ”Hans” med mycket regn över bygden har just lämnat oss, lagom till fredagens efterlängtade kräftfiskepremiär.

Ett trettiotal föranmälda kräftfiskare fanns på plats vid Bäckabro för att få del av de bestämmelser som gäller för nattens fiske. Med lottens hjälp fördelades sedan fiskeplatserna.

Klockan 17.30 blev det fritt fram att lägga i sina 10 fiskeredskap. På lördagen senast klockan 12 skall fiskelagen lämna rapport om sin fångst.

Den senaste tidens regn har gett mycket vatten i sjöarna

Prästabäcken har mycket vatten

Prognosen för fiske- natten såg lovande ut, inga större regnmängder men kanske en aning kyligt. Nu kommer säkert inte den lägre temperaturen att vara något problem eftersom det brukar finnas gott om lägereldar att värma sig vid runt Vittsjön. Kanske kommer det höga vattenståndet i Vittsjön göra det lite besvärligt för de som inte har båt.

Att kräftfisket är populärt i Vittsjö gick inte att ta miste på. För många är detta en tradition där alla oaktat ålder är med. -Korvgrillningen och samvaron vid brasan i väntan på den första kontrollen av burarna är minst lika viktig som fångsten, menade flera.

Rustade för nattens fiske

För de som inte hade möjlighet att deltaga vid premiären under fredagen arrangeras ett andra fiske den 25 augusti.

 

Top