Vittsjö GIK deltar i fotbolls-VM

VITTSJÖ. Fotbolls-VM går under tisdagen och onsdagen in på semifinalerna. Helt otroligt finns både Sverige och Australien med bland de fyra lagen.

Under tisdagen möts Sverige och Spanien (kl 10) och dagen efter spelas den andra finalmatchen den mellan Australien och England (kl 12).

Sveriges lag har de flesta bra koll på men kanske inte alla vet är att i Australiens VM- lag återfinns tre spelare från Vittsjö GIK. Det är Clare Polkinghorne, Charlotte Grant och Katrina Gorry.

Clare Polkinghorne

Katrina Gorry

Charlotte Grant

De lag (topp 10-lag) som har spelare med i VM- semifinalen är:
Barcelona 11 spelare
Manchester City 9 spelare
Chelsea 8 spelare
Real Madrid 8 spelare
Arsenal 5 spelare
Häcken 4 spelare
Vittsjö GIK 3 spelare
Manchester United 3 spelare
Everton 3 spelare
Hammarby 3 spelare

Sedan kommer ett antal lag som bara har 2 eller 1 spelare med i de fyra återstående lagen. Några av dessa är: Athetiko Madrid, Aston Villa, Bayern München, Rosengård, San Diego, Brighton, Valencia, Tottenham, Milan, Juventus, Paris SG, Lyon, Leicester, Racing Louisville, San Diego, Sydney, Western Sydney, Liverpool, West Ham, Brann, Linköping, Wolfsburg och Örebro.

Helt otroligt att lilla byn Vittsjö idag har tre spelare med i VM-semifinalen. Därtill har även Amanda Ilestedt och Elin Rubensson spelat i Vittsjö-tröjan.

Tänk om finalen söndagen den 20 augusti kommer att stå mellan Sverige och Australien. Då inträder ett problem för alla Vittsjö-supporters, -Vilket lag skall jag heja på? Är det Sverige eller är det Vittsjö GIK, -förlåt, jag menar naturligtvis Australien.

Visst hade det varit roligt om dessa två lag möts i finalen!

Källa för spelarsammanställningen: Thomas Mårtensson

 

Top