Nyttig träningsmatch mot Rosengård

VITTSJÖ. Under söndagen spelade Vittsjö GIK sin första träningsmatch efter upphållet. Detta hemma på Idrottsparken mot gästande Rosengård.

Sarah Strategakis mål

Den glesa publiken bjöds på två lag som verkade ordentligt ringrostiga. Vittsjö saknade helt den ”gnista” vi såg i spelet före uppehållet. Lagets anfallsspel saknade väldigt mycket, -för att inte säga allt. Man var samtidigt alldeles för långsamma o omständiga i sitt omställningsspel. Sandra Lynn och Kajsa Lind var dock som vanligt stabila i försvarsspelet. Rosengård hade matchen igenom ett spelövertag men mycket dålig precision i sina avslut. Båda lagen gjorde under andra halvlek flera byten.
Matchens behållning var Sarah Strategakis vackra nickmål, där hon kastade sig ”raklång” o tryckte bollen i mål.
Rosengård vann träningsmatchen med 3-1.

Rosengård sätter 3-1

Vittsjö GIK ligger just nu på en sjundeplats med 30 poäng och Rosengård ligger på en femteplats med 32 poäng. Med andra ord är det mycket tight i tabellen då 17 av årets 26 omgångar spelats. Under Vittsjö är det dock ett rejält hopp till åttondeplacerade Växjö som har 18 poäng just nu.

I Vittsjölaget saknades en del spelare, Clare Polkinghorne, Katrina Gorry och Charlotte Grant som finns i Australiens VM-trupp som nu på onsdag spelar semifinal mot England. Clara Markstedt saknades av personliga skäl och Hanna Sjödahl på grund av hjärnskakning.

Seriespelet drar igång igen den 26 augusti. För Vittsjös del först den 4 september och då med en bortamatch mot Kalmar. Första hemmamatchen för Vittsjö är den 10 september mot Växjö.

Direkt efter matchens slut tog nästa generation över...

 

 

Top