PRO Vittsjös utflykt till Österlen

VITTSJÖ. Reseansvariga i PRO föreningen har gjort ett bra arbete med planeringen av dagens utflykt, där några stopp på vägen var inplanerade och naturligtvis så önskade resenärerna bra väder. Samling vid Bäckabro och sen åkte vi mot Tomelilla, det första besöket var hos borstakongen i Onslunda "Borstmuseum" där en av nuvarande ägare tog emot oss och gav oss historia om dennes verksamhet genom åren. Många sorter (2500) finns och man kan handla allt som behövs till hushållet. Här på bilden visar dom hur det hela går till när en borste blir till.

Borstar till allt som tänkas kan till hugade spekulanter men nu så bjuds vi till bords för fm-fika, ska smaka bra. Efteråt kan man handla något av alla dessa föremål som är till salu. Även närliggande hantverksprodukter säljs i butiken: mössor, halsband, gjutna ljusstakar osv.

Kiviks Hotell vy

Dagens andra stopp var Kivik hotell där vi skulle inta dagens lunch men innan jag gick in så måste jag bara ta ett foto utöver den fantastiska trädgården mot det härliga blå som några av oss verkligen njöt av och insöp den magiska utsikten.

Lunchen var beställd så alla kunde äta av den, ugnsbakad kycklingfilé med örtfyllning, potatiskaka med en goer sås till. Som syns på bilden så är det målat uppåt väggarna, titta och njut. Maten var delikat och bord grannarna trevliga vad mer kan man begära, så säg.
Efter en verkligt god lunch så fortsätter vi ner till Kiviks Musteri som är dagens tredje stopp men ändå i samma by.

Musteriet har sedan många år tillbaka att för oss besökare få till en liten rundvandring inne i museet där de visar upp de olika momenten.

Här kommer i långa parad flaskor som skall användas till musten som är färdigpressad.

En käckt idé förslag till hur man kan använda glas till, kul. Många andra maskiner fanns som användes förr för att få fram must idag går det till lite annorlunda men must blir. Intilliggande affär där finns det samtliga av deras produkter till salu för de som behöver fylla på sitt skafferi. O naturligtvis så några varor blev det allt att ta med hem.

Efter en liten gungtur som några av resenärerna prövade på så är det dags igen att äntra vår buss. Dagens sista stopp innan bussen tar oss hem till Vittsjö är Kafé Annorlunda där vi ska dricka vårt eftermiddagskaffe. En assiett tas med och man får plocka själv de kakor som man vill äta och som ni ser så är det många samt en helt fantastisk mandelbulle som jag delade med min äkta hälft. Ögonen vill ha mer än vad magen tål. Summera dagens utflykt blir lätt, två reseansvariga, Marita och Roy har gjort ett bra jobb både med utfärden och all planering men också med deras knep och knåp för bussens resenärer för att sysselsätta dem både dit och hem.

Tack för ett bra utfört jobb, Inte att glömma dagens chaufför på Röke buss som rattade bussen säkert.

Samtliga som var med på den hära resan fick PRO höstprogram med sig hem samt info om kommande aktiviteter som friskvårdsdag i sep, modevisning och månadsmöte allt i september. Programbladen finns på träffpunkten Linden och på Snapphanebygdens bank i Vittsjö.

 

Top