Antik & Samlarmarknad i Markaryd

MARKARYD. Som marknadsplats Markaryd finns det anor ända från 1500-talet, men nu var det 2023.

Många var de försäljare som förhoppningsfulla om god försäljning packat upp sina varor på marknadsborden. Utbudet var stort och varierat, från loppisvaror till gamla fina antikviteter. Många var besökarna som letade efter samlarsaker, gärna av speciellt märke och speciell signatur.

I ståndet hos Broströms från Växjö fanns Hummelfigurer från Goebbels, Lisa Larsson figurer, Gunnar Nylund och Harry Ståhlhane m.fl

Första bordet jag kom till.

Från Lindome/ Skogaby kom Ingvar Andersson med sin släpkärra full med möbler och annat som inte fick plats på bordet. Han packade upp på lördagen men var utrustad med presenningar om regnet skulle komma.

Ett spritkök om det blir elbrist!

Möbler m.m. 

Vidare bland stånden fanns gamla fina ”Saturnuslampor"

"Saturnuslampor" 

Här tog borden plötsligt slut och blev till parkeringsplatser. Det var lite med sorg jag kunde konstatera att marknadsborden i det närmaste var halverade till antalet. Är det nya tider på gång tro? Nåväl, än kunde jag glädjas åt att det fanns roliga saker att titta på.

Härliga 50-talsklänningar från Retro Living i Vittsjö.

Robin från Påarp Helsingborg försökte få mig att köpa en golvlampa med kotor för 500 kr.

Varför inte en lampa med ryggradskotor?? 

Hellre då en mini motorcykel med sidovagn. 

Komplettering av glas fanns det möjlighet till.

Vilken sort har jag nu igen?? 

Bilden får tala för sig själv 

Under vandringen mellan leden möttes man av samma personer flera gången och den gladaste av dem alla var denna engelsktalande man som gärna ville vara med på bild!

Vad man skulle ha denna pryl till visste han!

Det kunde ta tid att se på allt och blev man både trött och hungrig, så fanns det bot för det också i form av grillad korv med bröd, Belgiska våfflor med sylt och grädde eller glass och churros (Flottyrkokta "stänger" med socker och kanel).

Nu ska magen också få sitt! 

Så var antik-och samlarmarknaden över för denna gången. Men på Fars dag (12/11) återkommer den inne i Sparbankshallen!

 

Top