Lite blandade historier

Så var det killen som hitta en tändsticksask med fyra stickor, han tog en och drog mot plånet och sa: den kastar jag, den funkar inte. Han tog nästa med samma resultat, den slänger jag. Inte den tredje stickan funkade. Han tog fram den fjärde, en låga slog upp. Han blåste ut den och sa, Den funkar, den spar jag.

En rödhårig norrman och Bellman träffades utanför en krog. Bellman är flintis. Den rödhårige norrmannen flinar: Var fanns du när Vår Herre skapade håret? Bellman sa:Jag kom lite sent och då fanns det bara rött hår kvar, och det ville jag inte ha.

Domaren frågade Bellman: När jobbar du egentiden? Han svarar då och då. Vad gör du då? Ett och annat. Var arbetar du? Här och där. Har du en bostad? Ibland ja….-ibland nej. Då sa domaren: Nu sätter jag dig i fängelse. När kommer jag ut? sa Bellman. Förr eller senare.

Bellman och ryssen sitter på restaurang och dricker öl. På bordet mellan dem står en vas med vackra blommor. Det var vackra tulpaner, sa ryssen. Bellman säger, -det ser du väl att det är hyacinter. Ryssen säger: Hur stavar man till det. Bellman tänker en stund. Så säger han det är nog tulpaner i alla fall.

Bellman är ute och går på Djurgården. Solen skiner, fåglarna kvittrar. En tysk kommer förbi. Vilket fint väder idag, säger tysken. Jaja, svarar Bellman. Stockholm är en vacker stad. Slottet, strömmen… för att inte tala om den härliga luften, säger tysken. Jaja, säger Bellman. Synd att det är så många dumma människor här, säger tysken. Jaja, säger Bellman. Men dom försvinner när turisterna åker hem.

Bellman, en fransman och en tysk hade sökt jobb som brandmän . Brandchefen tog upp dem på tionde våningen i ett höghus . Så sa brandchefen att de skulle hoppa. Fransmannen hoppade och slog ihjäl sig. Sedan hoppade tysken och slog ihjäl sig. Men Bellman stod kvar och rörde sig inte ur fläcken. Då sa brandchefen till honom: -Du får jobbet! Ni ska jobba och inte slå ihjäl er.

Bellman, ryssen och tysken sitter i en tågkupé. Plötsligt börja det droppa ur en resväska som ligger på hyllan. Tysken sträcker ut handen och får några stänk på fingrarna. Han smakar det och säger : -Konjak. Napoleon? Ryssen gör likadant. Men han säger: Whisky. Teachers ? Bellman- det är hans väska -säger. Valp, tax!

Nå lille Odd, vad ritar du för något? Jag ritar en häst som äter gräs. Jaså, jag ser inget gräs. Nej det har hästen ätit upp. Jag ser ingen häst heller. Han tyckte inte att det var någon vits med att stanna när allt gräset tagit slut.

 

Top