Början på något stort?

VITTSJÖ. VM är över och vi gratulerar såklart det svenska landslaget till den bronsmedalj som följde med hem. Stort för svensk fotboll och för första gången blir det en fin peng till förbundet från FIFA då prispengarna ökat markant.

Foto från Vittsjö GIK hemsida

Bitterljuvt för våra australienska spelare som såklart hoppats på att få ta hem nationens första VM-medalj. De kan dock glädjas åt fantastiska tittarsiffror, utsålda arenor och ett större intresse än någonsin för damfotbollen och ”våra” Matildas.

Vittsjö som samhälle har nämnts otaliga gånger i svensk som utländsk media och snacket om att Vittsjö, som liten by, kan attrahera världsstjärnor som Gorry, Polkinghorne och Grant har snurrat världen över. Vi hade ju dessutom ett antal tidigare spelare ytterligare som deltog i VM, D’ Angelo, Zadorsky och Quinn från Kanada, Ohale från Nigeria och Bott och Wilkinson från Nya Zeeland. Riktigt stort!

Här följer bilder på några av de spelare som betytt extra mycket för Vittsjö GIK:

Sofie Andersson

"Andy" Andersson

Sandra Adolfsson (Lynn)

Sabrina De Angolo

Shannon Lynn

Elisabeth Quinn

Catherine Bott

Hanna Wilkingsson

Clare Polkinghorne

Katrina Gorry

Charlotte Grant

Jane Ross

Elin Nielsen

-Ja, det är många enormt duktiga spelare som genom åren spelat i Vittsjös färger, detta är naturligtvis bara några exempel. 

För Vittsjö som lag och klubb är vi otroligt stolta över allt hårt arbete som lagts ner under åren och att vi har spelare som talar väl om oss där ute är otroligt viktigt för framtida rekryteringar. Vi har som ni vet inte den största budgeten och vi jobbar hårt för att hålla nere kostnader och har en fin bas av ideella krafter som möjliggör existensen av vår förening.

Fantastiskt resultat 2019

Hur ser då framtiden ut?
Vi behöver öka vårt publiksnitt till minst 1500 personer per match om vi ska kunna stå emot framtidens storklubbar med de stora ekonomiska musklerna. Malmö FF, Trelleborg, Örgryte m fl står och bankar på dörren till högsta ligan och vi kommer att få det otroligt tufft i framtiden att överleva. Vi vill fortsätta kämpa för ett ”byalag” i OBOS Damallsvenskan och nu behöver vi verkligen publikens stöd på Vittsjö Idrottspark!

Bilder från matchen mot serieledande Tyresö 2012 som slutade 1-1

Den stora publiken (>2500 personer) denna dag var naturligtvis mycket bidragande till det högst oväntade resultatet. Vittsjö "skrällde" med andra ord ordentligt.

Vittsjö, Bjärnum, Hässleholm, Osby, Markaryd med omnejd, hjälp oss att visa att vi är något att räkna med i framtiden! Investera i Vittsjö genom att komma på våra matcher, ta med er barnen - vi har otroligt fina förebilder på riktigt nära håll!

Söndagen den 10 september 15:00 möter vi Växjö DFF i första hemmamatchen på höstsäsongen. Vi kommer att fira våra australienska spelare för deras bedrifter i VM och det hade varit otroligt härligt att så många som möjligt varit på plats! Vi behöver er!

Upp till kamp och VARMT VÄLKOMNA!
// Erika Nilsson, Ordförande damsektionen, Vittsjö GIK Hässleholm

 

Top