En vanlig torsdag på promenad i vackra Vittsjö

VITTSJÖ. På Bäckabros parkering står det många bilar denna eftermiddag. Här stannar många som passerar genom Vittsjö för att njuta av vädret och sjön.

Eftersom här finns flera bord kan man avnjuta sin kaffekorg här när vädret är som denna dag. Sol och 24 grader.
Kanske några av besökarna hittar vägen en bit bort och promenerar till Sjöstugan för att njuta av en nygräddad våffla och kaffe.

Jag fortsätter promenaden fram på Blåbärstigen och tar en bild på Margit Kristenssons konstverk.

-passerar sedan Sjöstugan där ett härligt sorl hörs från besökande gäster.

Vidare på stigen njuter man av utsikten över sjön som i dag är alldeles blank och stilla och det är inte fel att sitta en stund på bänken och njuta.
Promenaden går vidare mot Marknadsplatsen och se där pågår aktivitet vid boule banan.

Då blir man lite nyfiken. Trevligt att vara åskådare för det var några år sedan jag själv spelade boule. I dag var det tävling emellan Vittsjö och Sösdala.

Doris som är ledare för Vittsjö laget berättar att tävlingen pågått en stund. Trevligt inslag i byn så jag frågar om jag kan ta några bilder och berätta om spelet.

Det gick bra jag kunde ta bilder och skriva. Doris önskade att flera skulle vilja deltaga. Boule är en sport med frisk luft, motion och social gemenskap. Sösdala vann med 11-10.

Promenaden fortsatte bort mot träffpunkt Linden där det är kaffe servering på tisdags och torsdags eftermiddagar. Även här önskar man lite fler besökare. Väl hemma kom jag på att det är en hel del som händer i Vittsjö en vanlig torsdag.

 

Top