Amerikansk spelare ansluter till truppen

VITTSJÖ. Jessica Ayers, uppväxt i Seattle, fick idrottsstipendium för att gå på Colorado College och hade tidigt siktet inställt på att bli professionell fotbollsspelare.

Efter examen blev hon draftad in till NWSL-laget Kansas City, därefter New York och sedan till Seattle. Efter några års spel i USA blev det Finland. Hon tog sig sedan över till Litauen och till mästarna FC Gintra- Universitetas, som också deltog i Champions League. 18 månader blev det där innan hon gick vidare till IFK Kalmar där hon spelat sedan våren 2022.

Om flytten till Vittsjö säger Ayers: ”I'm thrilled to join Vittsjö - it is a club with a strong history and high ambitions, plus a super talented squad. I can't wait to get started.”

-”Med Jessica får vi in en skicklig spelare med erfarenhet av spel i damallsvenskan. Det är en klok och rutinerad spelare som vet vad som väntar och snabbt kommit in i både grupp och arbetssätt. Vi tror att Jessicas villighet att löpa i djupled kombinerat med en god teknik och bra spelförståelse kommer bidra till vårat spel så som det har varit, men också ge oss ytterligare en typ av djupledshot som vi hittills saknat”, säger Mårtensson och Kristiansson.

 

Top