Välbesökt fotbollsträning på Idrottsparken

VITTSJÖ. Lagets supporterklubb eller som den kallas ”300-klubben” kallade under torsdagskvällen till samling vid Idrottsparken.

Laget var i full gång med sin träning under det att klubbmedlemmarna anlände. Glädjande var det drygt ett 60-tal personer som trotsade risken för regn. Som vanligt bjöds medlemmarna på både grillad korv och fika med hembakade bullar.

Naturligtvis pratades det mycket fotboll bland de församlade. Nyförvärvet Jessica Ayers var många nyfikna på. Med hennes gedigna bakgrund och stora erfarenhet borde hon bli en stor tillgång för laget, -vilket hon även tydligt visade under träningspasset.

I skrivande stund är det 274 personer som betalat 300:- för att därmed bli medlem i klubben. Med andra ord redan nu ett bidrag på drygt 82 000:-. Här finns utrymme för fler medlemmar, för visst borde man vara minst 300 i en ”300-klubb”!
Som sagt, ”många bäckar små”, kan ge förutsättningar för Vittsjö-laget att fortsätta i damallsvenskan även framöver.

Efter avslutat träningspass presenterade Thomas Mårtensson Cajsa Rubensson, Clare Polkinghorne och nyförvärvet Jessica Ayers. Publiken fick ta del av många intressanta saker. En mycket ödmjuk VM spelare för Australien i form av Clare Polkinghorne berättade om sina erfarenheter. Även Jessica, som för övrigt pratar bra svenska, berättade lite om sig själv och sina förväntningar inför spel med den nya klubben.
Publiken fick möjlighet att ställa frågor vilket flera gjorde.

Det var imponerande att lyssna på hur pålästa och intresserade många i publiken var. Så mycket damlaget betyder för den lilla orten Vittsjö, inte bara som mycket duktigt fotbollslag, utan även genom att på flera sätt förena så många.

 

Top