Fotografen Brutus Östling drog fullsatt lokal under onsdagskvällen

HÄSSLEHOLM. Stadsbiblioteket bjöd under onsdagskvällen gratis inträde i ”blå hallen” till naturfotografen Brutus Östlings föredrag.

I en fullsatt ”Blå hall” välkomnade ansvarig från biblioteket både publik och kvällens föredragshållare, den världskände natur och djurfotografen Brutus Östling.

Brutus inledde sitt föredrag taktfullt med tema ”Bok”, hur man bör tänka för att med bilder skapa en läsvärd bok. Vilka fallgropar som finns med mera.

Föredraget fortsatte med att Brutus berättade öppet om sina egna trix och gömslen för att locka bland annat vilda fåglar till att bli fotograferade i så naturliga miljöer som möjligt.

Det gäller alltid att förbereda sig, -med bland annat bygga upp miljöer, -lägga ut mat, och att vänta, -berättade Brutus.

Samtidigt visade han fantastiska bilder tagna på fåglar och andra djur tagna både hemma i Norra Rörum och på andra platser i världen.

Sin vana trogen när väl Brutus kommer igång, drog han även denna gång till publikens förtjusning över utsatt tid med en dryg halvtimme.

För den fotointresserade gavs under kvällen säkert många nya infallsvinklar och tips inför den fortsatta fotohobbyn.

 

Top