Komiker och landgång drog storpublik

BJÄRNUM. När SPF Trivsam i Bjärnum drog i gång höstens verksamhet fylldes Bygdegården till brädden. Över åttio seniorer kände sig kallade att bevista septembermötet med ståupp komikern Göran Ebenhart från Markaryd. 

Göran Ebenhart 

Att det även serverades landgång och kaffe och kaka kan också ha bidragit till det stora intresset.

Förutom SPF Trivsams egna medlemmar var medlemmar i SPF föreningarna, Verum, Vittsjö samt Röke/ Hörja inbjudna. Bland de församlade var enigheten stor om att det är trevligt att få möjligheten att träffa nya människor från de olika föreningarna. 

Efter att ordföranden, Jörgen Magnusson, hälsat den stora publiken välkomna, tog Göran över och fick publiken på ett gott humör.
Göran fick i gång publiken med både historier och tydligt kroppsspråk.

Skratten och leenden spred sig över de församlade när Göran berättade igenkännande händelser från livet. Göran var tydlig med att den bästa publiken var pensionärer.


Intresserade med ett leende på läpparna följde publiken underhållningen.

Han berättade att när han varit på en skola och pratat om en telefonkiosk satt elever som fågelholkar. Ingen hade sett en sådan. Ingen av eleverna förstod hur den fungerade trots att han försökte förklara.


Allas blickar var riktade mot Göran på scenen

Bland seniorerna behövs ingen djupare förklaring till telefonkiosker eller andra händelser. Vi har ju alla upplevt det.

Efter en styv timmes underhållning var det dags att få lite näring till kroppen. Landgången som serverades fick mycket god kritik och de församlade åt med god aptit. ICA Supermarket i Bjärnum stod som leverantör för den samma. Kaffe och en bit choklad avslutade fikapausen.

Efter att både kroppen och själen fått sitt, berättade ordförande om kommande program både inom föreningen och om inbjudningar från annat håll, allt från modevisning i Vittsjö till seniorernas höstfest i Församlingshemmet Bjärbo i Bjärnum.

 

Top