Hövdingeloppet lockade både löpare och publik

VERUM. För nionde året genomfördes under lördagen Hövdingeloppet i Verum. Joakim Edvardsson respektive Jessica Fridlund vann sträckorna över 10 km. 

Starten 10 km har gått, två blivande segrare tar täten

Årets upplaga bjöd på underbart väder, sol från klarblå himmel och lagom varmt. Joakim Edvardsson, segrar i 10 km för herrar med tiden 36,47 vilket ger otroliga snittiden 3,4 min/ km. Men Viktor Magnussons banrekord från i fjol på 35,33 stod sig därmed.

Hövdingeloppet i Verum bjuder två olika löpsträckor, en på 10 km och en kortare på 4,8 km. I år kom 168 startande till Stavshult i Verum där starten för loppet fanns. Samtidigt som Hövdingeloppet genomfördes konkurrerade man med en motsvarande terrängtävling i Båstad

Segraren Joakim Edvardsson

Jessica Fridlund segare 10 km damer på tiden 43,23

Jessica Fridlund som kommer från Trelleborg vann 10 km damer. Vad tycker du om banan? -jättefin, väldigt mysig, superfin bana. Är det första gången du springer Hövdingeloppet? -Ja det är första gången, jag är god vän med Ola så det är han som lockat hit mig. Jag återkommer gärna även nästa år, berättar Jessica.

I klassen Ungdom 10 km (kille upp till 18 år) segrade Erik Nöu Wihlborg med fina tiden 36,21. För Erik var det första gången han ställde upp i Hövdingeloppet. Erik är med tanke på sin ålder säkert en kille vi får höra mer om framöver.

Vad tyckte du om banan Erik? -det var ”jättejobbigt", speciellt de fem första kilometrarna. Men de sista fem var helt underbar bana. Jag springer mest på bana och landsväg men kommer säkert tillbaka hit nästa år, berättar Erik

Även i år var det företaget Nepron från Höör som stod för tidtagningen. Företaget svarar för tidtagning vid många stora tävlingar i hela Sverige. Just idag finns Nepron även på tävling i Båstad samt i Falun. Varje löpare förses med ett aktivt chipp, detta registreras sedan vid målgång. Ett säkert system som direkt ger tider och resultat i datorn. Genom Neprons hemsida ger detta möjligheten att direkt se resultat under loppen, ofta även mellantider.

Ola Johnsson, initiativtagare och ansvarig för Hövdingeloppet var mycket nöjd med dagen. Dagens 168 startande är jättebra, men nästa år då vi firar 10 årsjubileum hoppas jag vi kan nå det tak vi satt nämligen 250 löpare, fortsätter Ola.


Jag är mycket glad över all den sponsring loppet har idag. Vi har många företag som ställer upp med mycket fina varor/ priser. Naturligtvis är jag jätteglad över alla funktionärer som ställer upp, idag är vi cirka 20 personer, utan deras hjälp hade det inte gått att genomföra loppet, fortsätter Ola.

Länk till resultatlistan finns här.

Fler bilder från tävlingen:

Starten för 4,9 km 

Emelie Andersen hade sitt barn med på ryggen

 

 

Top