Thomas Mårtensson har klokt båda fötterna på jorden

VITTSJÖ. Idag möter Vittsjö på bortaplan ett vilt kämpande Uppsala, som ligger ”risigt till” på en 12:e plats i tabellen. Naturligtvis kommer Uppsala göra allt, -ha publikens stöd och kämpa för en vinst, allt för att undvika på sikt kanske tvingas lämna damfotbollens finrum.

Det kommer att bli en svår match precis som på hemmaplan den 7:e maj

Sett mot detta är det märkligt att läsa följande:
-”Tre poäng mot Uppsala på söndag, sen två veckors uppehåll där de australiensiska stjärnorna är kvar hemma och kan träna och återhämta sig, sen tabelltrean Linköping på hemmaplan och tre nya poäng där” …
-ja så skriver Norra Skånes Peter Paulsson i dagens webbtidning.

Naturligtvis bemöter Thomas Mårtensson dessa blåögda drömmar skarpt och klokt.
-”En sak”, eller rättare en match i taget. -Det finns inga lätta matcher på denna höga nivå, har Thomas sagt vid ett flertal tillfällen. Och visst har Thomas rätt.
Det är så mycket som påverkar en matchbild. Hela lagets skicklighet, allt från tränare till de enskilda spelarna, förberedelser inför en match, planens beskaffenhet, publikens påverkan, eventuella missar i försvarsspel som ger ”baklängesmål” med mera.

Senast Vittsjö mötte Uppsala var under maj månad, då vann Vittsjö med 1-0. Med andra ord Uppsala är som Thomas antyder absolut ingen dåligt lag.

Lägger vi sedan till att serien nu är inne på den 20:e omgången av totalt 26, innebär att alla lag ger det där lilla extra vid varje match. Detta gäller naturligtvis i synnerhet de lag som strider i tabellens topp samt botten.

Idag klockan 13 drar matchen mellan Vittsjö och Uppsala igång på Studenternas Arena, -vi håller tummarna och hoppas det blir lyckosamt för vårt Vittsjö.

 

Top