Ärtsoppan på Linden drog många gäster

VITTSJÖ. Som rubriken lyder så visst är det torsdag och då serverades det ärtsoppa nere på träffpunkten Lindens lokaler för pensionärer. Alla pensionärer är välkomna på dessa träffar.

Britta på språng mellan borden, arbetsgruppens samtliga damer har bjudit in till höstfest. Nästan fyrtio pensionärer hade anmält sig till denna middagsträff, roligt att så många kommit och att det då spelar roll naturligtvis gillar dom ärtsoppa. 

LES (Lars-Erik Svensson) var inbjuden för dagens träff och då tog han tillfälle att berätta om en av hans hobbys, nämligen att tillverka askar/ små lådor av olika trädslag, sammanlagt har han ca 35 olika trädslag att arbeta med. Underbara små askar i olika nyanser, både i svartek, eller i lönn, bok. En vacker samling som han visade upp för pensionärerna idag. Det är lite bra att ha anledning till att man skulle kunna ha till användningsområdet skiftar med färg och fina träådringar.

Ett verkligt trevligt tema för dagen som intresserade pensionärerna som kom med frågor och att de fick svar också. 

Borden var vackra att titta på, snyggt med dekorationer från vårt närliggande naturområde. Alltid lika spännande att få höra lite historia bakom allt arbete som görs i skymundan, gäller tillverkning av trä, askar eller som här på bilden en vacker bordsdekoration.

Som gäst och pensionär så tackar jag för ett trevligt eftermiddags arrangemang som arbetsgruppen har gjort tillsammans för att vi andra pensionärer ska kunna njuta och umgås med varandra, höjd livskvalitet.

 

Top