Den årliga höstfesten i PRO Bjärnum var mycket lyckad

BJÄRNUM. Som tradition numera, arrangerar PRO avdelningen i Bjärnum, en årlig höstfest som medlemmarna uppskattar speciellt.

Tre Goa Glada Gräbbor från Blekinge underhöll på PRO s höstträff i Bygdegården

Det bjuds som regel fin underhållning och god mat och i år var det 3 på G (Tre Goa Glaa´ Gräbbor) från Mörrum-Karlshamn, som stod för musicerandet och Sylvia på tre Hammare för den goa maten. Vem kan motstå vällagad Kalkon med fina tillbehör, nej inte PRO:arna i Bjärnum inte. Vi var många som hade bokat in oss för en trevlig eftermiddag i bygdegården och när sista ackordet togs, då var vi uppspelta och mätta på ett behagligt sätt.

PRO:s ordförande Maj Inger Eklöv hälsade medlemmarna välkomna till höstmötet i Bygdegården.

Föreningens ordförande Maj-Inger Eklöv hälsade välkommen och informerade om lite kommande arrangemang framöver och därefter var det ”Gräbborna” som tog över och serverade örongodis av bästa kvalitet.

Tre goa Glada Gräbbor uppträdde på PRO s höstfest i Bygdegården. Kerstin på Piano, Yvonne på Gitarr samt Anita på Dragspel.

Efter ett par låtar så deklarerade man att Bengt Fredman under morgondagen skulle jubilera och fylla fina 80 år.

Bengt Fredman hyllades eftersom han skulle fylla 80 år dagen efter höstfesten

Naturligtvis blev det en hyllning till jubilaren med sång och applåder från oss andra i lokalen. Många välkända låtar från trion´s repertoar framfördes därefter och visst var det många som sjöng med i refrängerna. Nästa programpunkt var den välkända Kalkonen från Tre Hammare och visst var det smakfullt.

Ylva Magnusson såg till så att de sålda lotterna fick en lycklig vinnare och samtidigt uppmanade hon sina föreningsvänner att ställa upp och värna om Bjärnums simhall, så att den får stanna kvar i byn.

Så var det dags för Ylva Magnusson att fördela prisbordet till de som inhandlat lotter med rätt siffra och vi andra passade på att njuta av en kopp Zoégas med passande tillbehör i form av äpplakaga och vaniljkräm.
Arne i Bröna hade köpt rätt lotter för han var framme mer än en gång och hämtade priser. Ja, en del har tur, men vad är bättre än lite underhållning efter en god middag, vilket de Goa Gräbborna såg till att vi fick, genom att sjunga och spela av hjärtansfröjd, musik som vi i vuxen ålder är bekanta med. Så bekanta att Christer och Karin passade på att ta sig en svängom till ”Sista Dansen” eller som den heter på engelska ”Save the last dance for me”.

Ingegerd tackade alla som ställt upp för att ordna så att denna trevliga höstfest gick att genomföra.

Framåt fyrasnåret så var det dags att packa sig hem, men innan dess så passade Ingegerd på att tacka alla som varit delaktiga i Höstfesten och speciellt de som lagt ner mängder med energi på att ordna den.
Åter ett trevligt arrangemang i PRO Bjärnums regi som blev lyckat till hundra procent.


Karin och Christer dansade till smäktande toner från Tre Goa Glaa Gräbbor från Mörrum-Karlshamn på höstfesten i PRO Bjärnum.

Det dansades i bakgrunden då Tre Goa Glaa Gräbbor spelade ”kasedansmusik”

En andra gång som Christer bjöd upp sin Karin till dans var när trion 3 på G framförde avslutnings låten ”Vi möts igen”.

 

 

Top