Rosengård var det något bättre laget och vann derbyt med 2-0

VITTSJÖ. Inför 814 personer på läktarna förlorade Vittsjö mot ett anfallsmässigt något bättre Rosengård. Det kom att bli en ganska tråkig och händelsefattig match.

Matchen inleddes med en tyst minut för att hedra offren från attentatet i Belgien

Redan från start var det gästande Rosengård som tog kommandot. Först efter 10 minuter hade Vittsjö två skott mot Angel Mukasa i Rosengårds mål. Båda skotten gick tyvärr utanför. Vittsjö visade dock upp ett mycket stabilt försvarsspel. Inte minst Elaine Burdett i Vittsjömålet gjorde flera avgörande ingripanden. Halvleken slutade oavgjort 0-0.

Andra halvlek blev en fortsättning på den första, en spelmässig dominans för Rosengård. Vittsjö hade stora problem att fullfölja sina anfall. Säkert beroende på att gästerna också hade ett mycket bra försvar som hela tiden låg högt upp och störde Vittsjös försök till anfall. I den 67 minuten tog Rosengård inte helt oväntat ledningen genom Hanna Andersson. Matchen blev sedan lite av en transportsträcka där gästerna inte hade speciellt bråttom. I ambitionen att få till stånd en kvittering tog Vittsjö i sista minuten ut sin målvakt. Tyvärr innebar detta att Charlotte Grant drog på sig ett rött kort då hon försökte stoppa ett baklängesmål. På den följande straffen var Olivia Holdt säkerheten själv och utökade därmed Rosengårds ledning till 2-0. Direkt efter målet blåste domare Lovisa Johansson av matchen.