Höstmarknad i Verum med boksläpp

VERUM/ VITTSJÖ. Trevligt när något händer uti de små byarna och idag lördag är det dags för ett nytt boksläpp i deckarchangen som är skriven av en ”Veruma- påg”.

Författaren själv. Erling Paulsson född o uppvuxen i detta hus där en gång handlaren Björkerud hade sin diverseaffär. Idag så finns han här, dels för att släppa sin andra bok i deckarvärldens sfär. Hans andra bok heter "Rån o Rov i Revum”, hans första heter "Luffarschack" han signerar böckerna efterhand som kunder köper. Samtidigt så bjuder han på 50-60 talet då godis såg så här ut. Kul.

Bakom disken i den andra halvan av affären står det glada damer bakom disk för att sälja sina alster. Allt från inkokt kvitten marmelad till pinfärska lantägg, inkokt sylt i olika smaker men också pumpor som passar bra till mat.

Regnar lite nätt ute men här inne är det varmt och skönt och då passar det med en kopp kaffe och lite bulle därtill. Och inte att förglömma en av de viktigaste i dagens samhälle den sociala samvaron, den värmer länge.

Där ute på ett lastbilsflak så säljer bibruden lite av årets skörd med honung. Många olika smaker finns det att prova på och kanske att köpa med sig hem. Tippes lada hade också en del till salu. Trevliga små arrangemang gjorda av naturliga material, vackert att titta på. Handla med hem för att placera på bord eller sätta på trappen där ute. I alla fall ett trevligt sätt att göra sig sedda på, även för de små entreprenörerna ute i små byarna, bra jobbat.

Nu väntar jag på julmarknaden som kommer om några veckor, härligt.

 

Top