Anton Anderssons stiftelse finns kvar-- så sök

VITTSJÖ. Nu är det hög tid att ansöka. Ansökningen skall vara inskickad senast den 30 november.

Det är mer än 100 år sedan Anton Andersson växte upp i Vittsjö och hans barndom var verkligen fattig och under knappa förhållanden. Efter avslutad skolgång flyttade han till Helsingborg där han arbetade i många år. Han var mycket företagsam, han startade upp en småskalig affärsrörelse inom fisk och rökeri samt sålde färska varor på torget. Samtidigt som han gick i lära hos en slaktare så startade han upp charkuterier på flera ställen i Helsingborg.
Han insåg tidigt den framtida utvecklingen och den kunde han ha nytta av i både affärsköp och i markinnehav. Med åren så blev han en förmögen man, god för miljoner men han glömde aldrig var han hade kommit ifrån och inte heller hur hans fattiga uppväxt hade varit.
Anton testamenterade en stor summa till sina släktingar men även till Vittsjö dåvarande kommun som genom stiftelsen ska gagna de äldres livssituation. Då som nu så förvaltas fonderna av en styrelse på fem personer. Med församlingens kyrkoherde som har en självskriven plats som ordförande.

För dig som känner att ett tillskott nu inför julen skulle vara väl bekommet är det dags att ansöka för att ta del av årets avkastning.

Ansökningsblanketterna finns att hämta på pastorsexpeditionen och ansökningen skall vara inskickad senast den 30 november.

Blankett finns här.

Glöm inte att bifoga den senaste inkomstdeklarationen för den måste vara med i ansökan.

 

Top