Vittsjö GIK framtid i Damallsvenskan avgörs under december

VITTSJÖ. För stunden är vårt hemmalag, Vittsjö GIK, i allvarlig ekonomisk kris. Klubbens budget för 2023 är inte i balans.

Om inte klubben lyckas få ordning på sin budget snarast finns risken att Vittsjö utesluts från spel i Damallsvenskan 2024 genom att elitlicens inte beviljas. Miljonen måste nås senast under mitten av december.

Allt detta sker trots att laget i år länge krigade om tredjeplatsen i damallsvenskan och till slut placerade sig på en mycket hedervärd femteplats. Slutresultatet blev att Vittsjö blev ”bästa laget i Skåne”, -före både Kristianstad och Malmös Rosengård (svenska mästare -22).

På klubbens hemsida återges idag en vädjan om ekonomiskt stöd så fort som möjligt. Detta stöd riktar sig främst mot de supportrar som redan frikostigt lagt ner mycket pengar. Att responsen för laget är stor vittnar inte minst redan insamlade medel om.

Det är första gången under dessa 12 år som Vittsjö GIK inte klarar budget utan hjälp. Detta talar för en mycket välorganiserad o välskött klubb. Att vara med på den nivå Vittsjö ligger kostar, nu är gränsen för stunden nådd. Därför klubbens vädjan om hjälp!

Portalen eller www.vittsjobjarnum.nu besöks dagligen av besökare från hela världen och kanske även du, -troligen med lokal knytning till Göingebygden, har möjlighet att vara med för att stödja den ”lilla” klubben, till fortsatt spel i Damallsvenskan.

Krönikören och skribenten Perlskog ”skrev ner” Vittsjö redan 2012, klarar bara ”1 år”, -så fel han hade. Laget har funnits som ett av de vassare lagen under 12 år och vi hoppas med din hjälp även under flera år framöver.

Damfotbollslaget i Vittsjö har under 12 år förenat gammal o ung, -kvinna o man, -det snackas fotboll överallt. Fotbollen har faktiskt skapat en stark genuin ”Vi-känsla” för bygden.

Jag som skribent/ fotograf under alla dessa år kan inte gå till den lokala ICA-affären utan att mötas av frågor rörande fotbollen. -Claes har du någon mer information, -vad vet du om, -har du hört om o.s.v.

Genom sommarens VM blev Vittsjö och även Hässleholms kommun känt över hela världen, detta genom de tre Australienska spelare (Polkinghorne, Gorry, Grant) som hade sin hemadress just i Vittsjö GIK damfotbollslag! Lilla ”Vittsjo” blev känt via media/ Tv-bolag bland alla fotbollsfans världen över.
En större/bredare eller bättre reklam för Hässleholms kommun är säkert mycket svår att skapa.

Roligt att notera är att även andra klubbar nu ställer upp för ”Lilla Vittsjö” och skänker pengar, både Göteborgslaget Häcken och Malmölaget Rosengård, med tredubbla budgetar, finns bland de föreningar som bidragit med pengar.

Klubben vädjar nu för första gången på 12 år om ekonomiska hjälp för att lösa ekonomiska problem innevarande år. Problemet måste lösas (miljonen nås) innan mitten av december annars finns inte Vittsjö med i damallsvenskan 2024.

Aktuellt insamlingsläge uppdateras dagligen längst upp på vår startsida.

Kontaktinformation via klubbens hemsida finns här. Klicka.

 

Top