Teaterföreningen informerar medlemmar om vårens program

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Vi önskar er alla en god fortsättning på 2024. Jul och nyår har passerat och 20:e dag Knut närmar sig. Framför oss väntar en innehållsrik teatersäsong med musik, humor och drama.

Se mer på föreningens hemsida https://www.riksteatern.se/vittsjo

Nu är det dax att förgylla januari med teater och musik: För biljettbokning SMS/ring Christel 0734 14 91 52 eller Karin 0708 22 66 52

Vårt program för januari:

  • Vuxenföreställningen ”Spåren efter mina steg” torsdagen den 25 januari kl 19-20 (ingen paus). Vi inleder kvällen med en lätt förtäring från kl 18.00. Detta ingår i biljettpriset.
  • Familjeföreställningen ”Sagoakuten” visas söndagen den 28 januari kl 14-14.45.

Vi vill redan nu bjuda in till vår bussresa till Malmö Opera. Teaterresan arrangeras i samverkan med Hässleholms Teaterförening:

Lördagen den 13 april 2024 ska vi se och lyssna på Turandot av Puccini. Läs mer om denna nedan.

Vi samlas på Bäckabro för avfärd kl 15.00. Vi gör stopp i Bjärnum, Hässleholm och Sösdala. Operan börjar kl 18.00 och slutar ca 20.40. Operan framförs på italienska och textas på svenska och engelska.

Under resan respektive under pausen föreslår vi en enklare förtäring. Vi återkommer till detta längre fram till de som anmäler sig.

Själva biljetten och bussresan utan förtäring kostar 850:- per person. Vi har biljetter på raderna 5-13.

För att boka teaterresa sms:a/ring Gitte 0703 99 92 93 snarast men senast den 19 januari 2024 (först till kvarn gäller, bokningen är bindande) För er som bokar teaterresan kommer mer info närmare avresan.

Turandot av Puccini:
Vidunderlig musik, fängslande handling och storslagna scener har gjort Turandot till en av världens mest populära och spelade operor. Puccinis mästerverk lämnar ingen oberörd med sina stora körpartier, odödliga arior och, inte minst, den episka “ operahiten” Nessun dorma. Berättelsen om den iskalla prinsessan som låter avrätta friare på löpande band tills hon möter den sanna kärleken, är många hundra år gammal. Den är en blandning av asiatiska folk sagor och legender om en verklig prinsessa som föddes på 1200-talet. Giacomo Puccinis opera på temat utspelar sig i Fjärran Östern i sagotid. Det är inte konstigt att Turandot blivit en av de stora klassikerna. Den fängslande sagan berättas med oerhört vacker musik och pampiga scener, där inte minst kören har en stor roll. Operan är känd för sina svåra solistpartier som kräver ”stämband av stål” och bara bemästras av de bästa.

Mycket välkomna till vårens föreställningar!

Styrelsen

Vittsjö Bjärnum Teaterförening, en del av Riksteatern

Top