Månadsmöte med parentation

VERUM. Verums SPF har hållit Januari månadsmöte med parentation för 2 medlemmar som avlidit 2023.

Kyrkoherde Christer Frostensson talade om ögonblick och tid och om nåd över ett människoliv, och han talade mycket tänkvärt och varmt om de 2 medlemmar som avlidit under 2023. Tidigare ordförande Håkan Håkansson och Birger Nilsson, 2 ljus tändes och en stilla stund hölls. Verumskören sjöng sen ”Blott en dag” och ”Glöm inte bort dina vänner”.

Mats Pettersson kåserade sen om Verum, hans komihåg om gamla personer och årtal är enormt. Det går inte att återge allt han berättade.

Det Verum är mest känt för är bröllopet mellan Björn Ulvaeus och Agneta Fältskog 1971. Namnet Fischer är också välkänt inte minst pga Nilla, vår duktiga fotbollstjej utan också av hennes far och 3 farbröder som var med och vann division 6 i fotboll 1968. I Verum fanns tidigare 3 affärer. Knallens; Mats far Birger Pettersson. Svantes; Björveruds som även var en krog på 1700 talet.

Också en samlingsplats för ungdomarna på 50, 60 och 70 talet. Gustavs; där fanns tidigare också Minnie Perssons Café. Förr handlades det ofta på ”bok” (kredit) när boken var fulltecknad, så gick man till nästa affär för att handla istället.
Mats berättade vidare att han aldrig fått stryk av sin far, men en gång blev han lovad det, han hade plockat av papper runt små tändsticksaskar, då kom turligt en möbelfabrikör körandes som han åkte iväg med, när han sen kom hem hade ilskan runnit av Birger, så han slapp ”stryk”.

Christer och Mats tackades med varsin blomsterbukett av Jan Jönsson för sina fina framförande. Som vanligt blev vi serverade goda mackor, kakor och kaffe. Kören sjöng två sånger till, innan det blev dragning på lotterierna, som vanligt många fina skänkta vinster. Jan tackar alla som kommit och välkomnar till årsmötet den 13 februari. Sist sjöngs nationalsången.

 

Top