Teaterföreningens säsongspresentation

HÄSSLEHOLM. Vårens säsongspresentation inleddes av ordförande Marcus Frennemark som presenterade musikduon Vanessa Sundblad på sång och Rune Lindqvist på piano.

Dessa båda bjöd på många välkända musikstycken där både visa, jazz och musikal fanns på repertoaren Vanessa Sundblad inledde med musikallåten ”Life is a Cabaret” för att sen fortsätta med lite jazzigare toner av Monica Zetterlund med ”Sakta vi gå genom stan” och ”Att angöra en brygga” från filmen med samma titel.

Hennes klara stämma fyllde Blå Salongen i Kulturhuset med mycket njutbar sång

....och Rune Lindqvist pianospel ackompanjerade henne på ett fint sätt.

Sedan var det då dags att få veta vad som komma skall under våren på teaterfronten i Kulturhuset. Inte mindre än tio olika föreställningar blir det mellan 31 januari och 25 april, varav tre av dessa riktar sig speciellt till barn. Dessa handlar om allt från rädsla och mod till miljöförstöring och innehåller både teater, sång och musik. Nytt för i år är att det ges två föreställningar för varje pjäs de dagar de spelas. En förställning sker kl 11.30 och en den vanliga tiden kl 14. Detta för att alla ska kunna få se. Det har nämligen varit lång kö till evenemangen då det bara var en enda föreställning per pjäs.

Små snuttar visades på några av föreställningarna på en stor skärm som smakprov.

Dunderpojken spelas av Teater Trassel och handlar om kompisarna Lina och Jerry och trollpojken Vill Vallareman.

Sju förställningar vänder sig till vuxna och bjudet på många olika upplevelser. ”Euphoria” är en lekfull och äventyrlig cirkusföreställning, medan ”Blåst på semestern” är en pjäs full av humor.

När det medelålders paret Kattis och Matte ska fira semester tillsammans kommer äktenskapet i gungning.

Skånes Dansteater framför ”In Wind or Dust” i mitten av mars och i februari finns det dessutom två aktiviteter om dans inför föreställningen. Många av teaterpjäserna innehåller, förutom skådespel, en hel del sång och musik. Som kronan på verket arrangeras också en teaterresa till Malmö Opera då det ges möjlighet att se Puccinis mästerverk Turandot

Där krävs dock en föranmälan senast 31 januari och på lördagen 13 april avgår en buss från Vittsjö kl 15 som sedan stannar och plockar upp folk på flera olika platser.

Efter en utförlig och intressant säsongspresentation avlutades kvällen med ännu fler fina sånger. ”Vem vet” av Lisa Ekdahl och vackra ”Gabriellas sång” från filmen ”Så som i himmelen ” i vilken Vanessas stora förebild Helen Sjöholm sjunger. En stämningsfull avslutning på en innehållsrik kväll.

 

Top