Ett gott skratt

En vresig far klockan sex på söndagsmorgonen: - Varför väcker ni mig så här tidigt? -Mamma säger att vi inte får leka när du sover!

Pelles mamma ringde och berättade att han hade fått någon barnsjukdom, påssjuka eller scharlakansfeber. Budskapet gick vidare i en förvånad skara kamrater:” Pelle kan inte komma. Han ligger i sängen för han har fått påslakan!”

Om du har fyra kaniner och får två till, sade läraren till Sven. Hur många har du då? - 26 stycken. -Du förstår dig inte mycket på matte, du Sven, sa läraren. -Nej, och magistern kan ingenting om kaniner!

Lärarinnan till lille Lars: -Kan du något bevingat ord? - Kråkfan.

Efter att ha rättat klassens uppsatser säger läraren: -Din uppsats var bra, Tore. Men den är ord för ord likadan som Jonas, vad ska man säga om detta? -Att Jonas också var bra.

Två smågrabbar med var sett metspö. Jag kunde inte komma förrän nu, min lillebror fick kroken i näsan, och det blev ett väldigt liv på farsan, för det var hans krok.

Det hade varit en svår explosion i en av massafabrikerna och det blev domstolssak av det hela. Domaren spände ögonen i en jobbare som inkallats att vittna och sa: Berätta nu hur händelsen gick till. Men kom ihåg, inga långrandiga historier, utan rakt på sak! Jobbaren samlade sig några sekunder och sa han — Ångpannan tom. Ingenjören full. Pang.

Vad ska du säga till dina barn nu när din ohängda man har hamnat i fängelse? —Jag säger som det är, att han sysslar med cellforskning.

 

Top