Musikunderhållning i Markaryd

MARKARYD. Med Markaryds Föreläsningsförening som arrangör spelade Johnny Eliasson, Kånna, Ljungby keyboard och sjöng "Nostalgiska låtar i ord och ton" på söndagskvällen i Gula Huset i Markaryd i närvaro av 50 åskådare. Han har tidigare varit musiker och sångare i Soundix orkester från Ljungby.

Johnny berättade, att redan som fyraåring intresserade han sig för sin morfars mindre knappdragspel, som han fick "spela" på. Han följde även till och från med morfar ut på dansspelningar. I övre skolåldern började han själv spela olika instrument. Nu spelar han keyboard och gitarr.

År 1986 bildade han med en trio andra pojkkompisar dansbandet Soundix, som successivt med åren blev ett populärt dansband. Han hade Thorleifs som idolband och tog många intryck därifrån. Inte minst Thorleifs röstläge passade Johnny bra, eftersom de båda kunde gå ganska högt, nästan på tenorhöjd, vilket inte var så vanligt hos manliga vokalister, som snarare låg på basnivå.

Han visade också dagens musikutrustning, som inte är på långt när så tung och klumpig som förr. Han tog exempel på högtalare, som tidigare var gigantiska, men som nu är nätta, smidiga sound barer med lika bra effekt.

Johnny inledde föreställningen med ett par välkända låtar av Vikingarna ”Aldrig mer får jag se dig" och "Du försvann som en vind".

Han berättade vidare, att samarbetet med Thorleifs fortsatte och de två orkestrarna tillbringade bl.a. nio dagar tillsammans i Norge och gjorde inspelningar i studio.
Även samarbete med Lasse Stefans förekom i början av 90-talet, då Soundix fick låtar därifrån.

Johnny fortsatte med att spela keyboard och sjunga till publikens uppskattning. Han rev av ett antal låtar kända från t.ex. Alf Robertsson, Streaplers, Leif Blohms, Vizex, Lasse Berghagen och Lasse Stefans.. En gång har Soundix medverkat i TV4:s Bingolotto. Johnny berättade att de övriga bandmedlemmarna var ganska nervösa inför uppgiften, men vid framförandet var det han själv som darrade. Övriga var helt ”kolugna". Dessutom spelade de live, vilket väckte förvåning i studion, då de flesta banden brukade spela "play back".

Soundix lades officiellt ner år 2006, men spelandet fortsatte till och från efteråt, då ett visst intresse från arrangörer fanns. Därefter fortsatte han själv att spela solo.

Totalt under kvällen hann Johnny med att spela och sjunga sjutton låtar. Efter ett intensivt applåderande från publiken bjöd han på ett extranummer i form av Thorleifs "Kärleken ska vinna". De församlade applåderade stort och uttryckte önskan om fler framtida musikframträdanden.

 

Top