Det våras i Farstorp

FARSTORP. Trädgårdsexperten och odlingsentusiasten Linnea Dickson från Sösdala samlade inte mindre än 75 personer hos Farstorps föreläsningsförening söndagskvällen den 25 februari. Hon både undervisade, berättade, tipsade, kåserade, visade bilder och sålde sin bok.

- En väldigt fin kväll i bygdegården, konstaterade ordföranden Ulla Stridsberg som återvaldes på sin post vid det snabbt avklarade årsmötet, direkt efter föreläsningen.

- Så här i skarven mellan vinter och vår passade det bra med ett program om växtlighet, trädgårdar och liknande.

Fler åhörare än vanligt var lite yngre och väldigt intresserade. Det kvinnliga inslaget på stolarna var stort. Flera var utombys. En trend som ordföranden Ulla Stridsberg hoppas fortsätter. En föreläsning, i början av april, återstår.

Bild, tidningsklipp ur NSK.

Linnea Dickson, som är stockholmska från början, är också praktiskt lagt och snickrar prydnadssaker och annat till trädgårdar. Hon månar om att trädgårdsägare sparar ytor med lite längre gräs, låter några buskar vara kvar, lägger stenar och tegelstenar, block och dylikt på några ställen på marken. Allt för att hjälpa insekterna, fåglarna och andra varelser.

 

Top