Bjärnum blommar igen

BJÄRNUM. Efter att blomsterbutiken Aralia stängde för ett tag sedan har Bjärnum varit helt utan blomsterhandel. Visst finns det färdiga buketter att köpa på ICA men att själv välja blommor i buketten har varit omöjligt.

Nya blomsteraffären Northern Goldfinch i Bjärnum

I dagarna öppnade blott 20-åriga Manuela Botas blomsterbutik i Aralias gamla lokaler.

Ägaren till nya blomsteraffären i Bjärnum Manuela Botas

Namnet på den nya butiken är Northern Goldfinch, som är namnet på en lite färgglad fågel som har det svenska namnet Steglits. Plast reliefen som skall pryda fönstret väntar Manuela fortfarande på.

Mor och dotter Manuela och Lucijana Botas hjälps åt i den nya blomsterbutiken i Bjärnum.

Manuelas mamma, Lucijana Botas, hjälper dottern i affären. Hon har lång erfarenhet av att jobba med blommor och växter, då hennes familj drev blomsterhandel i det forna hemlandet, Kroatien.

En resväska kan man använda till mycket!

Mycket vårblommor på plats i butiken redan.

Hyllorna i nya blomsteraffären är redan fulla av dekorativa blom grupper

Kunderna får perfekt vägledning av Manuela i affären.

Butiken är nu pyntad med vackra buketter och trevliga arrangemang. I framtiden skall också lite inredningsdetaljer och produkter från lokala producenter finnas i sortimentet. Även uteväxter för plantering kommer att finnas lite längre fram i vår.

AnnBritt Nilsson blev mycket nöjd med sin tulpanbukett.

Bjärnumsborna har under en tid nu varit hänvisade till Vittsjö eller Hässleholm om man velat ha hjälp med att få en bukett bunden med blommor eller velat välja av lite större sortiment än det som finns i livsmedelsbutiken. En förhoppning är att byborna nu uppskattar och stödjer den nya butiken.

 

Top