Påsken på ingång…

VITTSJÖ. Söndagen den 17 mars så styrde jag bilen mot Hörja by, där skulle årets första vårmarknad gå av stapeln och vilken tur med vädret de hade också.

Härliga vårblommor mötte jag på min väg, i alla glada påskfärger och vissa av dem doftade lite grann.

På mina små rundor så letar jag alltid efter något nytt och det gäller även nytt till denna storhelg som snart är här, nämligen påskhelgen med ägg, pyntat björkris och målade ägg i många olika material utförande som här till exempel.

Trevligt när så många försäljare har hittat till denna lilla by med allehanda varor att sälja till hugade spekulanter. Jag gick runt och njöt av allt det vackra som fanns.

Många härliga ”home-made” artiklar som förhoppningsvis hittade en köpare, om inte så visst är dehära ligg hönsen helt magiska. Mycket folk både inne och utomhus, mycket fanns att köpa om man behöver som tex: marknadsgodis, senap från Tollarp med många olika sillinläggningar men också rökt ål. Honung i olika smaker, även tvål med innehåll från biprodukt, böcker och vackra askar med blommotiv och mycket mycket annat.

Många kom och gick hela tiden och ville dom vila benen så fanns det gofika att handla kaffe, äggmacka och påskbakelse som man kunde köpa av glada tjejer. Trevligt när en sån här liten by ställer till med vårmarknaden och att det då kommer trefalt med besökare i lilla byn Hörja.

 

Top