Bjärnums bibliotek håller numera öppet då det är stängt

BJÄRNUM. Ordföranden i kultur och fritidsnämnden, Connie Asterman, var på plats i Bjärnum för att inviga Bjärnums Bibliotek till ett ”Meröppet Bibliotek”.

Connie Asterman, ordförande i Kultur och Fritidsnämnden invigningstalade när ”Meröppet Bibliotek” invigdes.

Innan bandet klipptes talade Connie om vikten att i tidig ålder presenteras för böcker. Till skillnad från annan media används alla sinnen då man läser en bok och hon uppmanade alla föräldrar och far och morföräldrar att läsa för sina barn och barnbarn. Biblioteken är en viktig samlingsplats för alla, då möjligheten att inte bara läsa och låna böcker finns, utan även använda datorer, menade Connie.

Anette Mjöberg som är chef över alla kommunens sju bibliotek var behjälplig då Connie Asterman klippte snöret när ”Meröppet Bibliotek” invigdes.

Anette Mjöberg som är chef för alla kommunens sju bibliotek var självklart på plats vid invigningen. Även elever från kulturskolan var på plats, för att underhålla de närvarande med spel på slagverk och blåsinstrument.

På torsdagen blev Bjärnums bibliotek det tredje biblioteket i Hässleholms kommun som har ”Meröppet”. Tidigare har biblioteken i Sösdala och Vinslöv fått denna service och i maj är det Tyringes tur.

Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt under vissa tider då personalen inte är på plats. För att få möjlighet att besöka biblioteket då det är obemannat, gäller det att registrera sig. Det gör du på biblioteket under bemannad öppettid. Bjärnums bibliotek är bemannat fyra dagar i veckan. Måndag 13–18, tisdag 14–17, onsdag 10–13 och torsdag 14–17. Öppettiderna för meröppet är 07.00 till 21.00 alla dagar, även helger.

En storkonsument av böcker, Kerstin Göransson, var närvarande vid invigningen. Hon berättade att ca två böcker i veckan läser hon. Hon är även cirkelledare för en bokcirkel på biblioteket.

Godis, chips och bubbel, i form av alkoholfri cider, bjöds det på under invigningen. Godiset var speciellt uppskattat av de något yngre deltagarna vid invigningen.

Kulturskolan hade en hel ensemble och här ser vi tre blåsare och en slagverkskille, som framförde ett par fina musikstycke.

Eleverna från Kulturskolan avslutade invigningen med att spela låtarna, Music, music, music och Gloryland på ett mycket förtjänstfullt sätt och resulterade i många applåder från den närvarande skaran.

Fler bilder från invigningsdagen:

Bjärnums Bibliotek börjar med Meröppet alla dagar, även helger!

Det var många som kom till invigningen av Meröppet på Bibblan!

Kulturskolan och deras elever underhöll med blås och slagverk när invigningen av ”Meröppet Bibliotek” var klart.

En duktig slagverkare från Kulturskolan visade sina kunskaper och han fick rungande applåder som avslutning.

Det var många som passade på att byta böcker denna invigningsdag och här ser vi vik. Bibliotekarie Anna Karlström serva en av många kunder.

Kerstin Göransson är storkonsument av böcker och klart att hon var på plats och tecknade sig för Meröppet på Biblioteket.

Kulturskolan kom med elever och instrument och ledare för gänget var flöjtläraren Maria Högström.

 

Top