Medlemsmöte mars hos PRO Vittsjö

VITTSJÖ. Denna månaden är vi i träffpunkten Lindens lokaler, ibland så måste man bara byta. Idag var vi nästan 40 pensionärer som kom, trevligt när vi blev flera. Faktiskt lite ”småmysigt" och plats fick vi ju alla. Ordförande hälsade alla hjärtligt välkomna och berättade att dagens program såg ut så här; Snapphanebygdens sparbank med Jörgen och Johan skulle berätta om tidens senaste bedrägerier. Sen blir det Kjell-Uno Ögrens tur att underhålla, naturligtvis blir det fika och tid för lottköp.

Men nu så lämnar jag över ordet till bankens informatörer och snart är de på G att berätta om den senaste tidens allt mera sofistikerade metoder som bedragarna tillämpar för att komma över andras sparkapital. Många är de som blir grundlurade, några frågor från pensionärernas funderingar och samtliga fick svar. Johan påminde oss om att vid intresse/ nyfiken, så finns det för dem som missat programmen som "kalla fakta" spelat in, de finns på Svt play, så gå in och se hur bedragarna arbetar och om deras tillvägagångssätt och de arbetar oftast i grupp.  

Man kan bli bortkollrad rätt så lätt om oturen är framme och det kan drabba alla. De lämnade över foldrar om just bedrägeri till oss och ytterligare en gång till, så berättade de att banken aldrig ringer eller skickar sms till bankkunder och ber om deras konto nr. Så lägg på luren direkt.


Efter deras goda redogörelse om hur vi ska stoppa bedragarnas framfart (inte alltid så lätt) så fick de ett varmt applåd och litet påskägg som tack för en bra informationsstund. De lämnade även info paper och en folder som kan vara till nytta, fanns till alla. Därefter blir....

Dags för vår KPR informatör Sivard att berätta om vad som händer inne i kommunen och deras möte. Han berättade att våra frågor har lyfts fram och han gav oss svar på dem. Vidare så informerade han oss om att Hässleholm har anhörigkonsulent, anhörigstöd för de anhöriga som drar ett tungt lass, som kan behöva stöd och hjälp. Ett häfte med mera info om anhörigstöd finns nere på träffpunkten Lindens lokal.

Men nu väntar de ”gofika” och den bjuder Snapphanebygdens Sparbank oss på, himla go va den, tack.

Sist ut idag nu är det äntligen Ögren musikquiz, härliga nostalgiska musikstycken så lyssna och njut. Sen måste man gissa rätt också och det kan vara klurigt. En underbar stund i musikens medryckande värld, tusen tack, -ger honom en chokladask, tack, säger jag till Kjell-Uno Ögren, det är han värd.

Dragning och alla vinner något både på ringen men också på quizz.

Sist men inte minst har det kommit inbjudan till PRO Bjärnum på vårfest, eventet i SPF anda, men och en påminnelse om nästa fest här på Linden nämligen Sillsexa på skärtorsdagen.

Hej och tack för idag. Vi avslutar med vår Nationalsång.

 

Top