Birgitta Kristianson 100 år - äldst i Vittsjö församling

VITTSJÖ. Den 19 april fyller Birgitta Kristiansson 100 år, den 28:e i församlingen som passerat sekelsdagen. Birgitta är född och uppvuxen på Gotland. Hennes intresse har varit ganska varierande. Stort intresse var textil och deltog i en större mässa i Göteborg. Där förändrades hennes livsstil! Sedan 1950 är hon bosatt i Vittsjö.

Birgitta Kristiansson fyller 100 år i dag.

På mässan i Göteborg träffade hon andra utställare, bland annat Uno Kristiansson från Vittsjö. Samtycke uppstod och de båda gifte sig 1958.

Under sig ungdom var hon textillärare på flera orter. Vid bosättning i Vittsjö blev hon anställd som textillärare i Vittsjö skola. Birgittas intresse utvidgades och höll flera kvällskurser i närliggande orter. Eleverna visade gärna upp sig med sina tillverkade alster vid mannekängvisning i Medborgarhuset.

Elva år gammal fotograferade hon några blomster. Då grundades intresse för både kamera och blommor. Det resulterade i proffskamera av märket Hasselblad men efter hand blev det dagens moderna kamera. Med kamera ständigt i handen blev det många motiv från blomsterprydd trädgård och gräsmatta.

Vid en resa till Indien fotograferade Birgitta en indier och fick första pris med denne man på bild.

Sedan några år vistas Birgitta på Vittsjö Sjukhem och är frisk och på bra humör.

 

Top