Teaterresa till Malmö Opera

MALMÖ. Ett välorganiserat arrangemang emellan Vittsjö Bjärnum Teaterförening och Hässleholms Teaterförening.

Turandot på Malmö Opera en storslagen uppsättning. Scenografi som imponerar och aktörer som fängslar.

Bussen från ResTeamet med chaufför Per Olsson hämtade upp från olika platser Vittsjö, Bjärnum, Hässleholm och Sösdala.

Puccinis sista opera Turandot är skriven för 100 år sedan med premiär 1926 på Teatro alla Scala i Milano, men en berättelse om samhället som är relevant även för oss i dag.

Historien om prinsessan Turandot (isprinsessan) som inte ville ingå giftermål. En kvinna som tvingade sina friare att gissa tre omöjliga gåtor. Klarade de inte gåtorna blev de halshuggna. Men Turandot handlar egentligen inte om att samla friares huvuden. Historien handlar om hennes egen önskan om att leva fri från traditioner och krav från omgivningen. Den okända prinsen träder in på scenen och och äntligen efter många förvecklingar och rätt svar på frågorna släpper Turandot taget om hat och bitterhet. Kärlek uppstår. Hela föreställningen framförs på italienska men textas både på svenska och engelska.

Fantastiska insatserna av Anne Derouard, Den okände prinsen. Daniel Johansson som framför den odödliga tenorarian Nessum Dorma och slavinnan Liu som så tragiskt tar sitt liv. Alla så berömvärda, inte minst Malmö Operakör, Malmö Operaorkester och Malmö Operas barnkör gör stycket fulländat. En kväll där var och en säkert har hittat en alldeles egen anledning att älska Puccinis sista opera.

 

 

Top