Ett ganska normalt pass med Trygg i Vittsjö -inget larm till 112 denna gången

VITTSJÖ. Natten mellan söndag och måndag var det åter dags för ett pass i Trygg-bilen. Inga oegentligheter noterades men en del andra trevliga upplevelser kunde noteras.

I framsätet fanns Ingemar o jag, i baksits vår trogne passagerare boxern Vicky. Natten startade lugnt, kanske beroende på det nyckfulla vädret. Vid start kl 21 fanns månen tydligt på himlavalvet, någon timme senare vräkte snön ner. Sikten genom framrutan var nästan obefintlig då vi närmade oss Verum strax före midnatt. Färden fortsatte i sakta fart norröver. Snöfallet avtog och sikten blev bättre o farten kunde öka något.

Vid Bröna öster om Emmaljunga dök inte helt oväntat en del vildsvin upp för att bli fotograferade.

Även en ung räv, helt obekymrad över den starka belysningen som riktades mot honom stannade kanske en minut för att fotografen skulle få fina bilder.

Mitt inne i Vittsjö promenerade dessa två rådjur. Troligen var de vana vid störningsmoment för de verkade helt oberörda av att sidoruta hissades ner och att de blev fotograferade.

En del trafik på väg 117, men i övrigt kunde vi inte notera något oegentligt i Vittsjö fd kommun. Märkligt att en del fortfarande har julbelysning tänd och att så många har Tv:n igång en söndagskväll långt efter midnatt.

 

Top