Aprilmöte hos PRO Vittsjö

VITTSJÖ. Nu så vart det dags igen för ett möte hos Pro pensionärerna i Vittsjö. Idag ett litet annorlunda möte, ett kompletterande möte till årsmötet där ett val inte blev av senast. Trevligt när så många pensionärer hade möjlighet att komma, kanske av intresse eller av nyfikenhet, lyssna till dagens tema som handlar om flitiga bi.

Ordförande Inga hälsade alla välkomna därefter lämnades ordet över till dagens valda ordf Sivard. Som raskt gick igenom de punkter som dagens möte handlade om, omval av kassör och ett misstroende. Pensionärerna fick säga sitt och de har fortsatt fullt förtroende för ordförande. Övriga frågor var om föreningens webbplats och FB som de ansvariga fick svara på. Anmälningslistor cirkulerade runt för påskrivning, allt från möten, sopplunch till protestlista för nedskärning i vården. Vi drog vårt strå till stacken. Nu är det dagens gästs tur och hon välkomnas med en applåd.

Karin Persson

En kvinna som har många strängar på sin lyra men är idag här hos oss skall hon ta med oss in i biets härliga och fantastiska värld. Hon berättar om hennes resa in och för henne ett helt overkligt område, ett intresse som växt till sig de senaste åren. Som hon själv sa först var hon bara springtös men när hon sen blev själv så fick hon gå några kurser för hon var intresserad och behövde vägledning för att fortsätta och kunna få egen framställd honung. På bilden visar hon en vaxkaka i träram som sätts ner i bikupan som ger bina en möjlighet att bygga celler som sen kan fyllas med honung. En mycket intressant och medryckande timme vi ger henne en varm applåd och en bukett blommor för en inspirerande resa i binas underbara värld. Stort tack, säger vi pensionärer.

Vad vore livet utan fika, skulle stå sig rätt slätt tror jag, nu är det tid för lite påfyllning av de goda. Var och en brer sin fralla själv och kaffehurran står redan på bordet tillsammans med socker och gräddsnipan. Kaffelaget har dukat med ett knippe av våra vackra vårblommor, visst är de fina vitsippor och pärlhyacinter, de klär sig fint tillsammans. Britta vill påminna om sopplunchen som kommer i maj. Avslutar fikan med dagens lotteridragningar, alla vinner nåt. Ordf påminner om nästa månadsmöte som är planerad till den 17 maj nere vid marknadsplatsen då grillar vi. Samma tid som vanligt och alla är välkomna, nu avslutar vi detta möte med nationalsången.

Vi ses den 17/5.

 

Top