Hesslekörens vårkonsert

HÄSSLEHOLM. I den nästan fullsatta Röda Salongen i Hässleholms kulturhus hade Hesslekören sin vårkonsert i söndags.

I ljusa vackra vårfärger uppträdde Hesslekören under ledning av Ingvar Albin inför en nästan fullsatt salong.

Dessutom uppträdde även Zara Kronwall Sigfridsson och Emil Sigfridsson som gästsolister. Det bjöds på en härlig blandning av vårsånger, psalmer och schlagers. Kören inledde med välkända ”Morning has broken” med Cat Stevens, men här med svensk text. Sedan följde andra kända låtar som till exempel ”I am sailing” med Rod Stewart.

Emil och Zara Sigfridsson var kvällens duktiga gästsolister.

Flera fina sånger från olika musikaler fanns också med. Zara framförde den välkända ”I don´t know how love him” från musikalen Jesus Christ Superstar. Även den vackra ”Gabriellas sång” från filmen Så som i himmelen, sjöng hon. Denna film kommer att sättas upp som musikal på Kristianstads teater av Emil Sigfridsson våren 2025. Något vi alla kan se fram emot! Naturligtvis sjöng även Emil en del fina sånger som solist och vi fick sen också njuta av flera låtar de framförde gemensamt som en duo, ibland tillsammans med Hesslekören.

Konserten avslutades med ”We are the world” från Live-aid konserten, med en text som fortfarande är högst aktuell. Publiken uppmanades att sjunga med och en härlig stämning infann sig hos såväl publik som artister!

 

Top