Romantik på bondgård

IGNABERGA. Den 9-11 maj är alla intresserade från när och fjärran välkomna att besöka Asmoarps gård, i trakten av Ignaberga, för att känna den historiska atmosfären på gården, som varit i släktens ägo nu i exakt 300 år. En bok har utgivits med all historia mellan pärmarna.

Mats-Ola Persson är åttonde generationen i släkten. Generationerna nio och tio finns i startgroparna. Sönerna arbetar delvis med skogsgården.

Efter en skilsmässa för några år sedan bodde Mats-Ola som singel på den gamla gården, där skogen spelar väldigt stor roll. Han och familjen har under många år erbjudit allmänheten att komma dit och hugga julgran på platsen. En dag dök plötsligt änkan Lotta Nilsson upp för att skaffa gran. Det slutade med att hon fastnade både för granen och gubben…

Nu är Lotta Nilsson bondmora på släktgården – på distans. Hon tar aktiv del i jobbet kring kaffestuga, servering, turism, guidade skogsturer, berättelser om forna tider på den klassiska gården med mera.

Den 9,10 och 11 maj är Asmoarps gård fylld av aktiviteter såsom vandringar, hantverk, försäljning, sagor och sägner och annat. Den nya boken om de senaste 300 åren på gården presenteras och säljs.

-Vi försöker göra Asmoarp till en anläggning för både stora och små, landsbygdsmänniskor och stadsbor, ja helt enkelt vanligt folk, säger Mats-Ola Persson.

Asmoarp – en av de gårdar i Hässleholms kommun där det satsas rejält på besöksnäringen!

 

Top