Tanya Boychuk matchhjälte - räddade tre poäng på övertid

ÖREBRO. Den fjärde omgången i årets Damallsvenska spelades under söndagen. Vittsjö gästade Örebro på Behrn Arena. En jämn match där Vittsjö genom Tanya Boychuk vinner med 1-0 på övertid.

Tanya Boychuk

De första tio minuterna är en jämn match, precis som det brukar vara lagen mellan. Efter kvarten spelad är det Örebro som tagit över spelmässigt, mycket spel på Vittsjös planhalva. Vittsjö får frispark i fint läge. Julia Tunturi skjuter strax över. Linda Sällström skjuter strax utanför. Efter halvtimmen spelad är matchen mycket jämn. Trippelhörna för Vittsjö, nära ledningsmål. Vittsjö har vänt matchen och spelar nu lugnt och metodiskt och är det lag som skapat mest under halvleken som dock slutar 0-0.

Inledningen av andra halvlek fortsätter som en jämn match. Tanya Boychuk gör ett enormt arbete. Vittsjö gör byte, ut går Sheila Bulk in kommer Julia Leas. Örebro mycket nära ta ledningen i 44 minuten, bollen rensas på mållinjen av Linda Sällström. Minuter senare är Tanya Boychuk mycket nära att göra mål. Vittsjö gör byte Sandra Lynn kliver av in kommer Kajsa Lind. Örebro mycket nära mål efter frispark. Vittsjö tar välförtjänt ledningen genom Tanya Boychuk, ett vackert mål via överliggaren.

Redan den 9 maj spelas den femte omgången i årets serie. En match som spelas på Vittsjö Idrottspark då Linköping gästar arenan. Matchen startar kl 15.