Vårfest hos SPF i Vittsjö

VITTSJÖ. Så var det då dags för SPFs årliga vårfest! Ett 30-tal pensionärer kom till församlingshemmet för att njuta av diverse läckerheter som inhandlats som catering på ICA i Bjärnum.

Det fanns gott om läckerheter att njuta av

Stora fat med kyckling, kött, grönsaker och frukt dukades upp på ett långbord tillsammans med bröd, smör och ost. Så småningom kom även underhållningen igång med den mångsidige musikern Krister Wrambjer.

Krister Wrambjer bodde i Tyringe i 38 år och drev där Café 21 tillsammans med sin familj. Men när pandemin kom 2020 så tog det knäcken på det hela, som Krister själv uttrycker det.

Krister Wrambjer stod för underhållningen

Numera bor han i Höör och kan försörja sig som kringresande musiker på heltid. Enligt honom har efterfrågan på musikalisk underhållning ökat explosionsartat efter att pandemin dragit bort och numera har han 2-3 spelningar i veckan på fester, föreningar och äldreboenden med mera.

Under pandemin var det däremot helt dött och då började han komponera eget material för första gången i sitt liv. Det gick över förväntan, berättar han.

Då han skickade in den första låten han skrev till en tävling i Radio Kristianstad som heter ”P4 Nästa” kammade han hem 2:a platsen! Givetvis framförde han denna låt som heter ”Nu står vi här igen”, samt en del andra egenkomponerade alster. Annars bestod repertoaren av allt från Peps Perssons melodier till dansband och en och annan poplåt.

Krister Wrambjer

Krister Wrambjer har tidigare jobbat en del som musiklärare på Kulturskolan i Hässleholm och varit körledare. Numera har han också kurser i musik för personer med psykiska funktionshinder via ABF, samt studiecirklar ”Minns med musik” för äldre med demens. Dessa aktiviteter är mycket uppskattade av deltagarna och Krister beskriver entusiastiskt hur de olika grupperna lever upp och blir så glada! De äldre kommer med hjälp av gamla välkända melodier ihåg en hel del från sin ungdom och på 1:a maj uppträdde han i Hembygdsparken i Hässleholm tillsammans med psykiskt funktionshindrade, vilket de tyckte var jätteroligt.

Även hos SPF uppskattades underhållningen och efter ett tag blev det både allsång och taktfasta handklappningar. Alla verkade trivas på vårfesten och kunde njuta av både god mat och medryckande musik!

Fler bilder från vårfesten:

Ett 30-tal personer ville vara med på SPFs vårfest i Vittsjö.

 

Top