Hemmaseger för Vittsjö, -fin laginsats, -stor publik, -ny målvakt

VITTSJÖ. Inför 801 i publik tog Vittsjö tre poäng mot Linköping. Vittsjö presenterade Paula Myllyoja – en målvakt med finska landslagsmeriter, som ersättare för skadade målvakten Lauren Brzykcy.

Från matchens start var det Linköping som stod för bollinnehavet. Vittsjö slarvade i sina passningar och var inte riktigt att känna igen. Elin Vaughan i målet storspelade återigen och räddade Vittsjö från flera mål. Efter 26 spelade minuter kom så, inte helt oväntat ledningsmålet för Linköping.

Men fyra minuter senare reducerade hemmalaget efter en hörna, målgörare blev Julia Tunturi. Efter målet ”vaknade” Vittsjö något men det var fortfarande Linköping som stod för bollinnehavet. Halvleken slutade 1-1.

Andra halvlek var bara en minut spelad då mycket påpassligt Kayla Adamek gav Vittsjö ledningen till 2-1.

Matchbilden svängde nu något till Vittsjös fördel. Även om  Linköping fortsatte ha stort bollinnehav kunde de inte förvalta detta, det var Vittsjö som stod för kvalitet i sina avslut. Elin Vaughan fortsatte till storspel i Vittsjömålet.

I 53 minuten satte Kajsa Lind resolut 3-1 till Vittsjö efter passning från Kayla Adamek. Hemmalaget fortsatte sitt fina försvarsspel och Vittsjö var laget som var närmare ytterligare mål. Matchen slutade med vinst för Vittsjö med 3-1.

Den sjätte spelomgången i årets damallsvenska är den 13 maj. Då möter Vittsjö borta Djurgården.