Öppet hus både i Osby och Bjärnums vävstuga

VITTSJÖ. Vi väverskor i Vittsjö har bestämt att åka på en tur till två av de vävstugor häromkring som i denna helg har öppet för allmänheten, sagt och gjort, vi körde bilen till Osby först. Där på prostgatan välkomnades vi av en helt fantastisk gammal rostig grind, var så vacker i sitt utförande. Lika trevligt mottagna blev vi alla när vi steg in i vävstugan.

Så titta och njut men vi andra går in i lilla huset. Här under kommer det flera bilder tagna både i Osby men också i vävstugan, rutigt och randigt Bjärnum.

Bred duk i dräll

Damast i grå nyanser

Rosa -cerise löpare

Rött inslag både i varp och inslag.

Glatt rutigt inspirerande duk 

Läcker sittdyna i grönt och blått.

Bonad i Finnvävs teknik.

Rött inslag

Damast med mönster- fyrklöverblad.

Blomvas

Vi vävdamer från Vittsjö avslutade vår lilla utflykt i vävteknikens intressanta värld. Alltid lika roligt att titta runt i andras vävstugor, vi började i Osby vävstuga och vi gjorde dagens sista stopp hos rutigt & randigt i Bjärnum. Många många vävstolar var de denna dag, tyvärr kan jag inte ta med allt som jag har fotat men ni ska veta att "tänk vad vi alla gör en bra insats för att föra denna vävtradition vidare. Bra jobbat alla väverskor. Tack för en trevlig dag o bemötande i vävstugorna och en tack för den fantastiska gofika som Bjärnum bjöd på. Den sista bilden i min artikel blev denna magiska vårblomster med enastående vackra blommor som jag får googla på, inte många visste vad de var för sort.

 

Top